banner388

OMÜ'de karma sergi açıldı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi'nde karma sergi açıldı.

OMÜ'de karma sergi açıldı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi'nde karma sergi açıldı.

18 Mayıs 2018 Cuma 17:18
OMÜ'de karma sergi açıldı

Samsun haber - Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim İş Eğitimi Anabilim Dalı öğretim elemanları OMÜ Eğitim Fakültesi Sergi Salonunda karma resim sergisi açtı.

Sergi açılışına, Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Çağatay İnam Karahan, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim elemanları katıldı.

Grafik tasarım, resim, baskı resim, fotoğraf, heykel eserlerinin yer aldığı sergide Ata Yakup Kaptan, Atanur Sevim, Benan Çokokumuş, Çagatay İnam Karahan, İbrahim Halil Türker, Hülya Demir, Mahir Yerlikaya, Murat Ağçiçek, Neslihan Dilşad Dinç, Ramazan Tilki, Selma Karaahmet Balcı, Sena Sengir, Sevgi Koyuncu ve Tezcan Bahar’ın çalışmaları sergilendi.

Prof. Dr. Çağatay İnam Karahan yaptığı açıklamada “Yarın 19 Mayıs, kurtuluşumuzun ilk adımının atıldığı gün. Biz de bugüne ithafen sergimizi düzenledik. Şimdiden herkesin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı’nı kutluyor ve aynı zamanda tüm gazi ve şehitlerimizi minnetle anıyoruz” dedi.

Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Vedat Ceyhan, 19 Mayıs'a vurgu yaparak, "Bu anlamda serginizin bugünle birleştirilmesi çok önemli ve anlamlı olmuş. Emeği geçenlere teker teker teşekkür ediyorum. Sanat gerçekten çok önemli. Hele eğitimle birleştirilmiş bir sanatın değeri çok daha kıymetli. Sanatsız bir toplumun ilerlemesi ise mümkün değil” diye konuştu. 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.