banner388
banner390
banner410
banner408

OMÜ'de Geleneksel İftar

 Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğünün organize ettiği geleneksel iftar programı; Samsun protokolü, akademik ve idari personel ile öğrencilerin geniş katılımıyla gerçekleştirildi. 

banner269

OMÜ'de Geleneksel İftar

 Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörlüğünün organize ettiği geleneksel iftar programı; Samsun protokolü, akademik ve idari personel ile öğrencilerin geniş katılımıyla gerçekleştirildi. 

23 Mayıs 2019 Perşembe 22:58
OMÜ'de Geleneksel İftar

OMÜ Yaşam Merkezinde yapılan iftar programına; Samsun Valisi Osman Kaymak, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, İlkadım Kaymakamı İbrahim Keklik, Atakum Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Ünsal Ağaoğlu, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutan V. Sg.Alb. Ahmet Bahadır, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlüt Özen, akademik ve idari personel ile öğrenciler katılım sağladı. 

İftar programının bitiminde bir konuşma gerçekleştiren Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, "Bu güzel günün akşamında, tuttuğumuz oruçlarımızı birlikte açma fırsatı veren Allah'a şükrediyorum. Oruçlarını bizlerle açmak için aramızda bulunan çok değerli konuklarımız, katılımlarıyla bizleri onurlandırdı. Orucu, sadece aç kalmak için değil kötülüklere karşı durmak ve iyi değerlerimizi hatırlamak için de tutmalıyız. Nice Ramazanlarda ve iftarlarda buluşmak dileğiyle hepinize katılımınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum" İfadelerini kullandı. 

Konuşmasında 19 Mayıs 1919'un 100. yılına da vurgu yapan Rektör Bilgiç, şunları kaydetti: “19 Mayıs 1919'un 100. yılı olması dolayısıyla Samsun bu yıl, her zamankinden daha farklı. 100. yılı henüz kutladık ve bu kutlama heyecanı hala devam ediyor. Milli Mücadele ruhunun zirve yaptığı bu günlerin, Ramazan’ın ayının manevi iklimiyle bütünleşmesi, birliktelik ruhunu daha da yukarılara taşıdı. Allah bu birlik ve beraberliği daim kılsın. O'nun rızası için tuttuğumuz oruçları sağlık içerisinde ve bize verdiği nimetlerle açabildiğimiz için şükür borçluyuz." 

OMÜ'de iftar açmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Vali Osman Kaymak ise, "Hepinizin Ramazan ayı mübarek olsun, Allah tuttuğunuz oruçları kabul etsin. Biliyorsunuz geçtiğimiz hafta Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının 100. yılı sebebiyle düzenlediğimiz kutlamalarda ilimizde misafirlerimizi ağırladık ve onları uğurladık. Görüyoruz ki 100 yılda Türkiye nereden nerelere geldi. 100. yılın ortaya çıkardığı Milli Mücadele ruhunu diri tutmak görevimiz. Bugün Türkiye bağımsız bir şekilde yoluna devam ediyorsa bunu Atatürk'e, silah arkadaşlarına ve şehitlerimize borçluyuz. Onlara minnettarız ve hepsine Allah'tan rahmet diliyorum" şeklinde konuştu. 

Milli Mücadele’nin günümüzde de devam ettiğinin altını çizen Vali Kaymak konuşmasını, "Bu güzel topraklar kolay vatan edilmedi ve hala üzerinde emelleri olan insanlar var. Bu sebeple her zaman birlik ve beraberliğe, güçlü olmaya ihtiyacımız var. Bunun için de vaktimizi iyi değerlendirmeli, laboratuvarlardan çıkmamalı, çok kitap okumalıyız. Üniversitemiz de bu konuda bize yol gösterici olacaktır. Türkiye'nin geleceğini omuzlarında taşıyan gençlerimize çok güveniyoruz. Bu bilinçle geleceği kuşatacaksınız." şeklinde tamamladı. 

Anahtar Kelimeler:
SamsunOmüIftar
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
arap kadir 2019-05-24 09:46:28

omü cumhuriyeti