banner388

OMÜ'de eğitim uzaktan sınav kampüsten

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, okulun yeni dönemde nasıl bir eğitim programı izleyeceği konusunda açıklamada bulundu. 

OMÜ'de eğitim uzaktan sınav kampüsten

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, okulun yeni dönemde nasıl bir eğitim programı izleyeceği konusunda açıklamada bulundu. 

04 Eylül 2020 Cuma 17:27
OMÜ'de eğitim uzaktan sınav kampüsten

OMÜ yeni dönemde eğitimi uzaktan vermeyi planlarken sınavların yüz yüze yapılması kararı aldı. 

KARARI REKTÖR ÜNAL DUYURDU

Konu ile ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulunan OMÜ Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal şu ifadelere yer verdi:

"Değerli öğrenci arkadaşlarım, eğitim konusunda senatomuz uzaktan eğitim, bölgesel merkezlerde yüz yüze sınav ve yayılmış uygulama  kararı aldı.  Bu şartlarda  yeterlilik odaklı bir eğitim için gereken bütün önlemler alınacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum.

Değerli arkadaşlar, Senatonun çerçeve kararını dikkate  alarak bölümler kendi  planlamalarını yapacaklardır. Kısa süre içerisinde bölüm bazlı olarak eğitim, sınav ve uygulamanın nasıl olacağı konusunda bilgilendirileceksiniz. Anlayışınız için teşekkür ediyorum."

Haber: Tahir Ömer ÇOKLUK
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2020-09-05 09:10:49

Bunun mümkün olacağını zannetmiyorum. Sınav için dönem içinde bir hafta dönem sonunda bir hafta bütünlemeye bir hafta öğrencileri getirmek yedirip içirio yatırmak sonra geri göndermek hem çok riskli hem ailelere maddi külfeti büyük. Dönem içinde yeni karar alınacaktır. Düşünülmeden verilmiş erken bir karar gibi görünüyor.

Avatar
vizyon meselesi 2020-09-05 12:59:59

sınav için öğrenci okula kabul edilebiliyorsa eğitim için neden çağrılmıyor şimdi soruyorum sizce eğitimin amacı sınav yapmak mıdır ders ver midir

Avatar
Engin 2020-09-05 16:42:03

öğrecilerin sınavlara gidiş ve gelişleri için uçak biletide gönderecekmisiniz.

Avatar
Tevfik5561 2020-09-05 19:14:19

Tüm dönemi uzaktan yapıyorsun. Ama en az 2 hafta bu öğrenciler okula gelecek. Hasta olan varsa yayacak olan varsa 2 haftada yayar zaten hastalığı.hepsi bi yana yurdu kalacak yeri olmayan öğrenci 2 hafta nerede kalacak. Neresinden baksanız mantıklı hiçbir yanı yok. Böyle olacağına eğitimi 1 dönem veya 1 sene askıya alın.

Avatar
Cahil Kolbay 2020-09-05 19:29:32

iyi niyetli ve tstmin edici bir sınav yapılması ve hakkaniyetli değerlendirme açısından çok uygun bir karar ancak uygulaması da Korona nedeniyle o kadar riskli ve maddi bakımdan külfeti bir karar. Zaman en belirleyici unsur olacaktır.

Avatar
vizyon meselesi 2 2020-09-06 13:35:42

cahil kolbay rumuzlu şahıs isminin hakkını vermiş. gerekirse ileride mesleki yeterlilik sınavları yapılır eğer imkan varsa eğitim yapmak öncelik olarak her zaman sınav yapmanın üstündedir

Avatar
İbrahim 2020-11-09 17:04:01

Bu uygulamayı yapan başka bir üniversite var mı? ODTÜ, Bilkent v.b. bile uzaktan sınav yapacaklar. Öğrencilerin ve ailelerinin çekeceği sıkıntı düşünen yok. Bir sıkıntı yaşanırsa Üniv. yönetimi sorumluluk alıyor mu? Madem sınavda kopya olmasın isteniyor, o zaman online sınavda bunun önüne geçecek önlemleri almakta Üniv. yönetiminin sorumluluğunda.