banner388

OMÜ'de büyük başarı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde, prostat büyümesi olan hastalar ameliyatsız tedavi edilmeye başlandı.

OMÜ'de büyük başarı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde, prostat büyümesi olan hastalar ameliyatsız tedavi edilmeye başlandı.

09 Nisan 2018 Pazartesi 11:16
OMÜ'de büyük başarı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Kliniği'nde, prostat büyümesi olan hastalar ameliyatsız tedavi edilmeye başlandı.
 
Prostat büyümesinin tedavisinde günübirlik olarak gerçekleştirilen, anestezi gerektirmeden hastalara ameliyatsız bir çözüm alternatifi sunan 'transüretral radyofrekans ablasyon yöntemi' OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Üroloji Kliniği'nde uygulanıyor. Üroloji Kliniği'nde; Doç. Dr. Berkan Reşorlu, Doç. Dr. Kadir Önem ve Prof. Dr. Cankon Germiyanoglu tarafından uygulanmaya başlanan yöntemle hastalar aynı gün taburcu edilebiliyor. 

"RİSKLİ HASTALARA BÜYÜK AVANTAJ SAĞLIYOR"

OMÜ Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Berkan Reşorlu, uygulanan yöntem ile ilgili olarak, "Bu işlem yüksek frekanslı radyo dalgaları kullanılarak oluşturulan ısının büyüyen prostat dokularını tahrip etmesi esasına göre çalışmaktadır. Kullanım alanını ise 'iyi huylu prostat büyümesi (BPH)' ve 'prostat iltihabı (prostatit)' oluşturmaktadır. Tedavi ağrısız ve acısız olup anestezi (narkoz) gerektirmemektedir. Bu nedenle anestezi alması yüksek riskli ya da cerrahi açıdan yüksek riskli hastalar ile kan sulandırıcı ilaç kullanan hastalarda büyük avantaj sağlamaktadır. Günübirlik olarak gerçekleştirilen ve yaklaşık 1 saat süren bu işlemin sonunda hastalar taburcu edilerek evlerine gönderilmekte ve günlük yaşamlarına geri dönebilmektedir" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bilal yuzbasi 2018-04-09 21:22:52

Sevgili hocam benim 15 yıldır sağ yumurtaligimda gündüz ayakta hiç birşey yok akşam eve geldiğimde cekyatta uzandigimda hani insan acılı yeşil biber yersinta öğle ağrı oluyor ben karnımın üzerine yatmadan uyuyamam böyle yaptığım zaman da ağrıyor bir çok doktora gittim birşey bulamadılar varikosel tahlili yaptırdım bir şey çıkmadı kimi diyor ki sıvı fazlasi olabilir diyorlar bı çare hocam tel ,,0541,4151167 bı ararsanız sevinirim hocam