banner388

OMÜ'de buruk mezuniyet kutlaması

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne bağlı olan Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun Samsun Üniversitesi'ne bağlanması nedeniyle buruk bir kutlama yapıldı.

OMÜ'de buruk mezuniyet kutlaması

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'ne bağlı olan Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun Samsun Üniversitesi'ne bağlanması nedeniyle buruk bir kutlama yapıldı.

01 Haziran 2018 Cuma 17:40
OMÜ'de buruk mezuniyet kutlaması

Samsun haber - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sivil Havacılık Yüksekokulunda mezuniyet töreni Ballıca Havacılık Kampüsündeki yüksekokulun konferans salonunda düzenlendi. 45 mezun olan öğrencinin katıldığı törende bölüm birincisi Senem Yıldız, “Bana göre üniversite sadece derslerden, sınavlardan ibaret bir süreç değildir. Aynı zamanda geleceğimizi ve kişiliğimizi belirleyen bir dönemdir” dedi.

Giyilen cübbenin önemine değinen Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Akyüz, "Sevgili öğrenciler, sizlere sivil havacılık yönetimi anlamında çalışmamız için size bir izin belgesi veriyoruz. Bu izin belgesini verirken bizim bir derdimiz var. Bu töreni düzenlerken bizlerde cübbe giyiyoruz. Aynı şekilde sizlere de bir cübbe giydiriyoruz. Bu cübbenin bu toplum için bir anlamı var. Cübbelerinizin önünde düğme yoktur. Sebebi de size verdiğimiz belge ile iş yaparken hiç kimsenin önünde eğilmemeniz, el pençe durmamanız için. Cübbeleriniz de cep yoktur çünkü bu işi yaparken haksız kazanç elde etmeni içindir. Bütün yaşamınız boyunca bu ilkeleri bir tarafınızda tutmanız dileğiyle bütün hayatınız boyunca mutluluklar diliyorum" diye konuştu.

Yüksekokulun Samsun Üniversitesi'ne ağlandığını belirten OMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz “Biz bugün size veda ediyoruz. Bunun bir farklılığını yaşıyoruz. Biz üniversite olarak Sivil Havacılık Yüksekokuluna veda ediyoruz. Ondokuz Mayıs Üniversitesi olarak böylede bir üzüntümüz var. Bu yüksekokul Ondokuz Mayıs Üniversitemiz için vizyon bir yüksek okuldu. Dolayısıyla biz burayı kaybettiğimiz için üzgünüz. Ama şehrimiz adına ülkemiz adına farklı bir şey olmayacak. Yine bu şehirde başka bir üniversitenin, kardeş üniversitenin yüksekokulu olarak eğitim öğretime devam edecek. Hocaları kaybettik ama siz hala OMÜ mezunusunuz. Ondokuz Mayıs Üniversitesi büyük bir üniversite, farklı bir üniversite. Bunun gururunu yaşayın. Üniversiteler sadece verdikleri eğitimlerle değil mezun ettiği öğretmenin kariyer başarılarıyla da yol alan kurumlardır” diye konuştu.

Okulu birincilikle bitiren Senem Yıldız’a başarı belgesini 19 Mayıs Kaymakamı Yavuz Güner vererek kütüğe ismini çaktı. Daha sonra mezun olan 45 öğrenci belgelerini aldı. Mezun olan öğrenciler son olarak keplerini havaya attı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mert 2018-06-02 10:26:46

ulan yazıklar olsun. emek ver fakülte kur çalsınlar senden. kurma üniversite kardeşim zaten aynı fakülteler duracaksa. ne gerek var. yapsana yeni üniversiteyyi tıp üniversitesi, ya da teknik üniversite. farkı olsun. ama yok kafaları çalışmıyoır ki.