banner388
banner390
banner410
banner408

OMÜ'de Bilimde Başarının Sırları konferansı düzenlendi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde, "Bilimde Başarının Sırları" konulu konferans düzenlendi.

banner269

OMÜ'de Bilimde Başarının Sırları konferansı düzenlendi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde, "Bilimde Başarının Sırları" konulu konferans düzenlendi.

11 Ocak 2018 Perşembe 11:36
OMÜ'de Bilimde Başarının Sırları konferansı düzenlendi

Samsun Haber - Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA), "Üniversite Konferansları Programı" çerçevesinde Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) konferans düzenledi. 

"Bilimde Başarının Sırları" konulu konferansa TÜBA Asli Üyesi ve Fırat Üniversitesi Veteriner Fakültesi Zootekni ve Hayvan Beslenme Bölümü Hayvan Beslenme Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kazım Şahin konuşmacı olarak katıldı. UZEM Toplantı Salonunda gerçekleşen konferansa; Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Kuran ve Prof. Dr. Mehmet Ali Cengiz, fakülte dekanları, rektör danışmanları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.


Prof. Dr. Kazım Şahin, konferansta öğrencilere ve akademisyenlere seslenerek, başarıda kişinin yeteneklerini bilmesinin, baştan bir hedef belirleyip bu hedefi takip etmesinin ve bu konuda devamlılık sağlamasının, önemli araştırma alanlarını seçerek bu yönde incelemeler yapmasının ve çalışma konusunda inanç beslemesinin önemi üzerinde durdu. 


"ÇALIŞMALARINIZDAN KEYİF ALIN"

Prof. Dr. Kazım Şahin, "Çalışmanızdan keyif alın. Bilim insanları ne yaptığından hoşlanmanın bir yolunu bulmalı ve yaptığı işi çok sevmelidir. Eğer işinizden keyif alırsanız başarıya ulaşmak için gereken mesaiyi harcamak kolay olur" dedi.


Prof. Dr. Şahin, başarılı bilim insanının özelliklerini de tanımlayarak, "Bahane üretmeyen, dirençli olan ve pes etmeyen, ayrıntı odaklı ve vizyon sahibi, farklı fikirlere açık olan ve takım oyuncusu olabilen bilim insanları başarılıdır" ifadelerini kullandı. 


"PERGEL GİBİ OLUN"

Risk almanın bilimdeki büyük keşiflerin çoğunu barındırdığını da kaydeden Prof. Dr. Kazım Şahin, "Konfor bölgelerinizin dışına adım atmaktan korkmayın ve a planınız çalışmıyorsa, alfabenin 28 harfi daha var, bunu unutmayın. Hem alfa hem de beta bir projeniz olsun. Projelerinizi bilimsel toplantılara katılarak kişisel ve mesleki çıkarlarınızı paylaşan insanlara sunun. Pergel gibi olun; bir ayağınız burada diğeri dünyada olsun. Akademik merdivene tırmanmak için ulusal ve uluslararası dolaşımı önemseyin" dedi.


Konferansın ardından Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Prof. Dr. Kazım Şahin’e teşekkür ederek, "Prof. Dr. Kazım Şahin’i öğrenciliğinden beri tanıyan biri olarak hangi safhalardan geçerek bu başarıları elde ettiğini ve bu başarılara hangi engelleri aşarak ulaştığını biliyorum. Kendisini Türkiye’de bu noktaya gelebilmiş örnek bir akademisyen olarak davet ettik. Aynı şartlarda çalışan insanlar arasında daha başarılı olanların çıkmasının sebebi yine bu kişilerin kendileridir. Bu konferansın bu noktada da yararlı olduğunu düşünüyorum" ifadelerine yer verdi. 

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunOmü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.