banner388

OMÜ'de 'ara' bulunacak mı?

OMÜ'de yaşanan toplu iş sözleşmesi krizi sonrası sağlık emekçileri ile sendika yetkililerin katılımı ile dekanlık önünde eylem kararı alınmıştı. Eylem için yetkililerin izin vermemesi sonrası Samsun Valiliği'nden alınan izin ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda hak arayışı sürdürülecek. 

OMÜ'de 'ara' bulunacak mı?

OMÜ'de yaşanan toplu iş sözleşmesi krizi sonrası sağlık emekçileri ile sendika yetkililerin katılımı ile dekanlık önünde eylem kararı alınmıştı. Eylem için yetkililerin izin vermemesi sonrası Samsun Valiliği'nden alınan izin ile birlikte Cumhuriyet Meydanı'nda hak arayışı sürdürülecek. 

02 Nisan 2021 Cuma 12:17
OMÜ'de 'ara' bulunacak mı?

Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde bir süredir devam eden toplu sözleşme görüşmelerinde taraflar arasında anlaşma sağlanamayınca iş arabulucuya kalmıştı.

SENDİKA VE EMEKÇİLER ŞOKA UĞRADI

Tıkanan toplu sözleşme görüşmeleri hakkında bilgi veren Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Samsun Şube Başkanı İrfan Kalyoncu, görüşmelerden OMÜ yönetimi tarafından atanan heyetin katı tutumu nedeniyle sonuç alınamadığını söyledi. Kalyoncu SamsunHaber.com’a yaptığı açıklamada şunları söyledi: 

EMEKÇİLER HAKLARINDAN VAZGEÇMEYECEK

"OMÜ rektörlüğü ile Türk-İş'e bağlı Türkiye Sağlık işçileri Sendikası arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri masada anlaşmaya varılamayıp arabuluculuk süreci başlamıştır. İşveren tarafının, işçilerin şuanda almış oldukları ücretleri (sosyal yardımlar ve ikramiyeler vb. ödemelerde) dahil düşüş yapmaları yönündeki teklifi sendikayı ve işçileri şok etmiş, uzlaşma sağlanamadığı için kamuoyuna bilgilendirme toplantısı ve diğer etkinlikler devam edecektir."

CUMHURİYET MEYDANI'NDA BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

Görüşmelerin sona erdirilmesi ve arabulucunun devreye girmesinin ardından sendika da kamuoyu oluşturmak amacıyla 2 Nisan Cuma günü saat 18.00’da Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda emekçilerle birlikte topluca basın açıklaması yapacağını duyurdu. Basın açıklamasına Türk-İş'e bağlı Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Hakan Toy, şube başkanları ve Türk-İş temsilcisi de katılacağı öğrenildi. 


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Tarafsız 2021-04-02 16:32:46

Omü'de çalışmıyorum ama bir yakınım omü'de çalıştığı için konuyu yakınen biliyorum. OMÜ kodamanlara dokunamayıp acısını 3 kuruş maaşla çalışan işçilerinden çıkarmak istiyor. Hem düşük maaşla hem fazla fazla çalıştırarak bunu yapıyor. Uyguladıkları baskı da cabası. Yetkililerin yatacak yeri yok, Allah zaten hesabını ahirette soracaktır. Onların emirlerini uygulayan daha düşük makamlarda ki yardımcılarına sesleniyorum. Gelin yapmayın, 10 metre kare oda ve küçük bir makam koltuğu için ahiretinizi yakmayın

Avatar
Ali ÖZGÜN 2021-04-02 17:15:34

Türkiyede tüm basın böyle doğruları ve haberkeri şeffaf bir şekilde vermiş olsa yol alırız memleket olarak.

Avatar
hüso 2021-04-03 15:38:27

işçi ne istiyor işveren ne veriyor bilsekte bizde gerekirse vatandaş olarak destek versek. biraz düzgün haber yapın yuvarlak laflarla, işçiler kardeş patron kalleş hikayesi yazmayın komik oluyor.

Avatar
samsunlu 2021-04-05 09:30:04

işcinizin hakkına girmeyin hakkını verin... bütün sağlık kuruluşlarında maaşlar haklar nasılsa sizde öyle verin...ayıpdır günahtır bu kadar aç gözlü olmayın... herkes haram ediyor hakkını aklınızda bulunsun... diğer tarafta büyük sıkıntı bekliyor bu haksızlığı yapanları..