banner388

OMÜ'de 25. kare resim sergisi

15 Temmuz'un yıldönümünde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sergilendikten sonra OMÜ'de açıldı.

OMÜ'de 25. kare resim sergisi

15 Temmuz'un yıldönümünde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sergilendikten sonra OMÜ'de açıldı.

16 Kasım 2017 Perşembe 09:13
OMÜ'de 25. kare resim sergisi

Samsun Haber - OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Eker'in, "25. Kare" isimli 14. kişisel resim sergisi, 15 Temmuz'un yıldönümünde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde sergilendikten sonra OMÜ'de açıldı. Galeri, 30 Kasım tarihine kadar OMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisinde sergilenecek.



Açılış öncesinde konuşan Prof. Dr. Metin Eker, "15 Temmuz 2016 Milli Birlik ve Demokrasi Zaferi'nin hatıraları ve yaralayıcı izleri hala belleklerimizde, hala gözlerimizin önünde, hala avuçlarımızın içinde, hala kalemlerimizin mürekkebinde ve hala fırçalarımızın ucundadır. 'Teslimiyet mensubiyetin mesuliyetindedir' diyen bir milletin; birlik yapısı, mücadelesinin ve dolayısıyla mücadelesinin de karakteri olmaya devam etmiştir. 25. Kare konulu bu sergi 24 ayrı resmin kendinden mamul ve menkul örtüsü ile ana gövdenin içinden yeniden doğmayı ve yeniden tek vücut olmayı simgeleyen bir 25. kareyi anlamlı kılma tasarımıdır. Bir başka ifade ile 15 Temmuz 2016 hain darbe teşebbüsüne ilişkin bilinçaltı yerleştirmelerine ve yıkıcı ittifaklarına sübliminal cevap vermenin sanatsal kodlaması, 25. Kare olarak izleyicilerle buluşturulmuştur" ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunOmü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.