banner388

OMÜ Acil Servis Yenileniyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Tıp Fakültesi’nde sürekli bir yapım faaliyetleri söz konusu olduğunu belirterek, “Acil Serviste birtakım birimlerin bir araya getirilmesiyle de önemli bir eksikliğin giderilmesi söz konusu. Süreci neredeyse tamamlanan Acil Servis’in bu yıl içinde önemli bir kısmının tamamlanacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

OMÜ Acil Servis Yenileniyor

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Tıp Fakültesi’nde sürekli bir yapım faaliyetleri söz konusu olduğunu belirterek, “Acil Serviste birtakım birimlerin bir araya getirilmesiyle de önemli bir eksikliğin giderilmesi söz konusu. Süreci neredeyse tamamlanan Acil Servis’in bu yıl içinde önemli bir kısmının tamamlanacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

19 Haziran 2019 Çarşamba 20:06
OMÜ Acil Servis Yenileniyor

OMÜ Tıp Fakültesi 2018-2019 Akademik Kurul Genel Toplantısı, Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç’in katılım sağlamasıyla beraber Tıp Fakültesi Dekanlık Konferans Salonunda gerçekleşti. Tıp Fakültesi akademisyenlerinin 2018-2019 eğitim-öğretim döneminin genel değerlendirmesini yapmak ve fakültenin gelişimine katkı sunmak amacıyla bir araya geldikleri toplantıda ayrıca tıp eğitimine katkıda bulunan akademisyenlere de teşekkür belgesi verildi. 

“Acil Servis yakın zamanda yeni bir yaklaşımla yenilenerek büyütülecek” 

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Bilgiç, Tıp Fakültesi’nde bir takım gelişmeler ve yenilikler yapıldığını belirterek, “44 yıllık bir üniversitenin en eski fakültelerinden biri olan Tıp Fakültesinin yapılan her yenilikten sonra yenilenmeye muhtaç yeni alanları doğmakta. Özellikle Tıp Fakültesi Hastanesi kısmında. Bu nedenle sürekli bir yapım faaliyetleri söz konusu. Bunlar içinde bu yıl başlayacak en önemli yapım faaliyeti Acil Servisin yenilenmesi ve büyütülmesidir. Ayrıca yeni bir yaklaşımla Acil Serviste birtakım birimlerin bir araya getirilmesiyle de önemli bir eksikliğin giderilmesi söz konusu. Süreci neredeyse tamamlanan Acil Servis’in bu yıl içinde önemli bir kısmının tamamlanacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

“Öğrencilerimizin iyi yetişmesi sürecinde hepinizin büyük gayreti var” 

Akademisyenlere eğitim sürecindeki katkıları için teşekkürlerini sunan Rektör Bilgiç “Öğrencilerimizin iyi yetişmesi sürecinde hepinizin büyük gayreti ve emeği var. Bundan sonraki dönemde, eğitim alanında daha da öne çıkacak bir Tıp Fakültesi olabileceğimizi düşünüyorum. Bunu hep beraber sağlayacağız. Aramıza yeni katılan akademisyenlerden de bu sürece katkı sağlaması konusunda Dekanlığımızın hassas davranmasını bekliyoruz. Fakülte içindeki tüm birimlerin, görüş birliği ve desteğiyle sağlanacak uyum, Tıp Fakültemizin daha iyi eğitim vermesine katkı sağlayacaktır” diye konuştu. 

Rektör Bilgiç’in konuşmasının sonrasında teşekkür belgesi takdim törenine geçildi. Eğitim dönemine ayrıca katkıda bulunan akademisyenlere Rektör Bilgiç, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir ve Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen tarafından teşekkür belgesi verildi. 

“9. sıradayız” 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir ise, OMÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin 2018 yılı Tıpta Uzmanlık Sınavında (TUS) gösterdikleri performans hususunda değerlendirme yaptı. OMÜ Tıp Fakültesi öğrencilerinin Anatomi Anabilim Dalı ve Fizyoloji Anabilim alanındaki TUS başarı sıralamasının kontenjanı 100’ü gören 36 Tıp Fakülteleri arasında 9. sırada olduğunu ifade eden Dağdemir, diğer alanlarda da bu sıralamayı yakalamayı hedeflediklerinin altını çizdi. 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Güngör de, fakültenin mevcut durumu hakkında bilgilendirici bir sunum yaptı. Genel bir dönem değerlendirmesi ve önerilerin paylaşılmasının sonrasında ise toplantı sona erdi. 
 

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunOmü
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kıvanç Özpıçak 2019-06-19 20:40:23

Hayatımda görüp görebileceğim en acaip bir acil servis...Kim kime dum duma...Hiç kimsenin birbirinden haberi yok...olan hastalara oluyor...

Avatar
ugur55 2019-06-20 09:37:35

son zamanlarda duyduğum en iyi haber

Avatar
Orcun 2019-06-20 15:08:04

Ölümlerin artığı 19 Mayıs Üniversitesine ne yapsanırım bişeye yaramaz sayın rektor

Avatar
Derya b. 2019-06-21 00:43:59

Doktorlar hariç tüm hasta kabuldeki hemşire ve kabul görevlisi asik suratli kendini beğenmiş hastalara kötü davranıyorlar. Bi değişiklik yapacaksanız bu malları değiştirin. Kraldan çok kralcilar gitsin önce.

Avatar
LVNT 2019-06-21 00:55:37

En berbat acil servislerden biri. Allah düşürmesin. Düşersenizde yardımcınız olsun. Sancı yüzünden gittiğim Acilde teşhis konmadan müdahalw edemeyiz diye bütün gece ve sahanda kadar sancı içinde bekledim. USG ve BT de çekindim. Sabah söyledikleri apandisit acil ameliyat dediler. Kabul etmedim. Ayrıldım. Başka hastanede taş düşürdümü öğrendim ve düşürdümde. OMÜ acile itimat etseydim hem yalan ameliyat olacaktım hemde sorun devam ediyor olacaktı.. Sterillik o bambaşka nir konu

Avatar
Burhan ozdemir 2019-06-21 16:57:51

Super hastane bir tane yakinim iyilesip hayata donmedi fakulte olmasa biz nasil oluruz yarabbi Allahim bu hastane sonsuza kadar olsunki