banner388

OMÜ, 47 yaşında mezun verdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi bölümünde mezuniyet heyecanı yaşandı.

OMÜ, 47 yaşında mezun verdi

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi bölümünde mezuniyet heyecanı yaşandı.

31 Mayıs 2017 Çarşamba 15:06
OMÜ, 47 yaşında mezun verdi

Samsun Haber - OMÜ Ziraa Fakültesi öğrencileri için mezuniyet törni düzenlendi. Öğrenciler mezuniyet diplomalarını ailelerinin ellerinden aldılar.

OMÜ'de bugün Ziraat Fakültesi'nden mezun olan 214 öğrenci için tören düzenlendi. Törenin açılış konuşmasını yapan isim OMÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Demir, "Bir tarım ülkesi olarak, kalkınması tarıma dayalı sanayi ile mümkün olacak genç bir Cumhuriyetin, genç ziraatçılara mezun etmenin şerefini hep birlikte yaşıyoruz. Bugün 214 ziraat mühendisini ülkemizin geleceğine sunmanın gururunu yaşıyoruz.''dedi.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, "Ülkemiz bir tarım ülkesi olarak anılmakta. Ancak sahip olduğumuz imkanların ve fırsatların gereğini tam olarak yerine getirdiğimiz söylenemez. Bu nedenle sizlere çok büyük bir görev düşüyor. Ne yazık ki bizim toprağımızın 20'de biri kadar olan bazı ülkeler tarımda bizden daha fazla söz sahibi. Bunun nedenlerini sizler de biliyorsunuz. Artık sizin için bu sorunları sürekli dile getirme dönemi bitti. Bu noktada buradan aldığınız eğitimle eksikliklerimizi gidermek için çok önemli konumda olacaksınız.'' diyerek öğrencilere olan inancını ve güvenini dile getirdi.

47 yaşında olan Resul Altunkaya mezun oldu

Mezuniyette dikkat çeken en öenmli ayrıntı ise iki çocouk sahibi 47 yaşında mezun olan Resul Altunkaya oldu. Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları Bölümünden mezun olan Altunkaya, hayatta bir şeyler yapmak için hiç bir şeyin geç olmadığını ifade etti.
eçte olsa okumanın güzel olduğunu belirten Resül Altunkaya, "Zorlandığımız yerlerde genç arkadaşlarımız yardımcı oldular. Birbirimize yardımcı olduk hep birlikte okulumuzu bitirdik. Yetişmiş insan gücü lazım ülkemize. Canik İlçe Tarım Müdürlüğünde ziraat teknikeri olarak çalışıyordum. Mühendis olarak devam edeceğim inşallah" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.