banner388
banner390
banner410
banner408

Olimpiyat Oyunları Samsun'a 10 milyon dolar kazandırdı

Samsun'da düzenlenen 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları, 10 milyon dolarlık katkı sağladı.

banner269

Olimpiyat Oyunları Samsun'a 10 milyon dolar kazandırdı

Samsun'da düzenlenen 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları, 10 milyon dolarlık katkı sağladı.

31 Temmuz 2017 Pazartesi 14:26
Olimpiyat Oyunları Samsun'a 10 milyon dolar kazandırdı

Samsun haber - Karadeniz Turistik İşlemecileri Derneği (KATİD) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Toktaş, Samsun'da düzenlenen 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nın  Türkiye'ye moral ve imaj kazandırdığını söyledi. Toktaş, Olimpiyatların şehirde ekonomik katkı değer kandırdığını belirtti.
 

10 MİLYON DOLAR TURİZM GELİRİ

5 bin 250 kişinin yurt dışından olimpiyata katıldığını belirten Başkan Toktaş, "Deaflympics ile birlikte Samsun spor turizminin önemli bir şehri oldu. Sadece konaklama anlamında şehre para girişi 5 milyon dolar olurken, diğer gelirlerle birlikte toplam 10 milyon dolara yakın bir turizm geliri elde edilmiş oldu. Bu anlamda ülkemizde farklı turizm alternatiflerinin olduğunu ve bundan da para kazanılabileceğini yaşayarak göstermiş olduk" dedi.

Olimpiyat için gelen kafilelerin bol bol alışveriş yaptığını vurgulayan Toktaş, "Misafirlerimizin hepsi çok güler yüzlü, çok anlayışlıydı. Şehrin gerçekten havası değişti" diye konuştu.

"HER ZAMAN BEKLİYORUZ"

Mağaza müdürü Hayriye Duru ise "Oyunların farkındalık oluşturduğunu düşünüyorum. İnsanlarda işaret dili öğrenme hevesi oldu, her zaman bekliyoruz" dedi.

"DÖVİZ BOZDURDULAR"

Kuyumcu ve döviz bürosu yetkilisi gelen misafirlerin bol bol döviz bozdurduğunu ifade ederek "İnşallah daha sonra Samsun’da bir olimpiyat daha düzenlenir" diye ifade etti.

550 MİLYON TL HARCANDI

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, "Olimpiyatla ilgili de büyük bir sportif alt yapı inşa ettik. Bu sportif altyapının da maliyeti aşağı yukarı 550 milyon TL civarında. Bu geçtiğimiz 3 senede oldu" dedi.

Son Güncelleme: 31.07.2017 16:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
qwerty 2017-07-31 22:48:20

bunu gider olarak göremezsiniz. Samsuna yıllar boyu yetecek spor tesisleri kazancı olarak görebiirsiniz.

Avatar
TC.Vatansever 2017-08-01 08:05:18

Medeni insan ları gördünüz sayın yetkililer, şimdi Suriye lilere değil,bu Vatan nın gerçek sahiplerine insan gibi davranın hak ettiği değeri verin.!

Avatar
Celil 2017-08-02 02:44:42

Ne 10 milyon dolari adamlarin yemege parami verdiler otelde yedi ictiler baska ne yaptilar tranvay bedava xaten nerde bu 10 milyon dolar