banner388

“Ölenler bir kez de yargı eliyle öldürülüyor”

Samsun Cumhuriyet Halk Partisi il Başkanı Av. Tufan Akçagöz, yaptığı basın açıklamasında hukuk devleti ve son dönemlerde yaşanan çocuk istismarı, kadın cinayetleri ile ilgili, “Taciz, tecavüz ve kadın cinayetlerinde bu tür indirimler uygulanmamalıdır. Mağdur olanları ve yakınlarını daha da yaralıyor, üzüyor, ölenler bir kez de yargı eliyle öldürülüyor” dedi.

“Ölenler bir kez de yargı eliyle öldürülüyor”

Samsun Cumhuriyet Halk Partisi il Başkanı Av. Tufan Akçagöz, yaptığı basın açıklamasında hukuk devleti ve son dönemlerde yaşanan çocuk istismarı, kadın cinayetleri ile ilgili, “Taciz, tecavüz ve kadın cinayetlerinde bu tür indirimler uygulanmamalıdır. Mağdur olanları ve yakınlarını daha da yaralıyor, üzüyor, ölenler bir kez de yargı eliyle öldürülüyor” dedi.

22 Şubat 2018 Perşembe 17:19
“Ölenler bir kez de yargı eliyle öldürülüyor”

Samsun haber - Samsun Cumhuriyet Halk Partisi il Başkanı Av. Tufan Akçagöz, yaptığı basın açıklamasında hukuk devleti ve son dönemlerde yoğun bir şekilde yaşanan çocuk istismarı ile ilgili konuştu. Taciz, tecavüz ve kadın cinayetlerinde “saygın tutum ve iyi hal” indirimlerinin uygulanmaması konusu hakkında” mağdur olanları ve yakınlarını daha da yaralıyor, üzüyor, ölenler bir kez de yargı eliyle öldürülüyor” şeklinde konuştu.

Son zamanlarda Türkiye Barolar Birliğini, Avukatlık mesleğini ve neredeyse topluma önderlik eden meslek örgütlerini hedef alan, bu meslek örgütlerini etkisizleştirmeye ve önemsizleştirmeye çalışan açıklamalara şahit oluyoruz. Bu açıklamaların Türkiye’yi yöneten en tepedeki siyasi aktörler tarafından yapılmış olması hukuk devletinin geleceği açışından bizi büyük bir endişeye sevk etmektedir. Bu AKP, CHP, MHP meselesi değildir. Hukuk devleti, devleti yönetenlerin de hukukla bağlı olduğu devlettir. Tepeden emirle gelen bütün demokratik teamülleri bir kenara bırakarak hiç sorgulanmadan uygulanan kararlar Türkiye’yi maalesef 150 yıl gerisine götürmüştür. Kurtuluşun reçetesi Cumhuriyet Halk Partisidir. Olağanüstü hal rejiminin daha ne kadar süreceği belli değildir. Herkes için adalet, adalet için avukat” diye ifade etti.

“Çocuklar yaşadıkları travmalarla kalıyor”

Çocuk istismarı ile ilgili istatistiksel verilerden bahseden Akçagöz, "Dünyada her 5 çocuktan 2'si fiziksel, duygusal ya da cinsel istismara uğruyor veya ihmal ediliyor. Ve ne yazık ki uzmanlar cinsel istismar vakalarının ancak yüzde 15'inin adli mercilere intikal ettiğini söylüyor. Gerisinin üzeri bir şekilde kapatılıyor ve çocuklar yaşadıkları travmalarla kalıyor. Çocuk istismarı konusunda ülkemiz ne yazık ki dünyada üçüncü sırada. Türkiye Psikiyatri Derneği yaptığı araştırmada, ülkemizde istismara uğramış çocuk oranını yüzde 33 olarak tespit etti. Bu rakam her 3 çocuktan 1'i demektir” dedi.

“Çocuk istismarı vakaları 10 yılda 300 bini geçti”

Akçagöz Pedofili konusunun altını çizerek, “Pedofili son yıllarda dünyada ve Türkiye’de gizli kalan ama çocuk istismarının en önemli problemidir.  Dünyada çocuk istismarı konusunda ilk 10'da Güney Afrika, Bangladeş gibi ülkeler başı çekerken ardından Türkiye, İngiltere, ABD, Rusya ve Avustralya geliyor. Çocuk istismarının en çok yaşandığı ülkeler içinde maalesef Türkiye 3.sırada. Türkiye özelinde ise, son 10 yılda çocuk istismarı vakaları yüzde 700 arttı. Çocuk tecavüzlerinin yüzde 5'i ortaya çıkıyor yüzde 95'i gizli kalıyor. İstismarcıların yüzde 66'sı akraba, komşu gibi çocuğun tanıdığı kişiler. İstismarcıların yüzde 9'u çocukla aynı evde yaşıyor. Çocuk istismarı vakaları 10 yılda 300 bini geçti” diye ifade etti.

“Bu tür indirimler uygulanmamalıdır”

Taciz ve kadın cinayetlerinde iyi hal indirimlerinin uygulanmaması gerektiğini söyleyen Akçagöz, Hukuk sisteminde ilk göze çarpan yanlış uygulanan “haksız tahrik” ve “iyi hal” indirimleridir. Cinsel istismar vakalarında “saygın tutum ve iyi hal” uygulamalarıyla indirime gidilmesi kamu vicdanını rahatsız ediyor. O nedenle diyoruz ki; Taciz, tecavüz ve kadın cinayetlerinde bu tür indirimler uygulanmamalıdır. Mağdur olanları ve yakınlarını daha da yaralıyor, üzüyor, ölenler bir kez de yargı eliyle öldürülüyor. Bu nedenle Türk Ceza Yasası’nın ilgili hükmü yeniden gözden geçirilmeli ve gerekli düzeltmeler yapılmalıdır. Şeklinde ifade etti.

“Samsun’un selamını götüreceğim”

Diyarbakır’a gideceğini söyleyen Akçagöz,“24 Şubat Cumartesi günü saat 13.00 de ortak bir dil geliştirebilmek adına belki de Türkiye’nin nasırlaşmış bir sorununa neşter vurmak adına ve doğuyla batı arasında köprü oluşturmak adına Diyarbakır da olacağım. Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı olarak Diyarbakır’a Samsun’un selamını götüreceğim. Farklılıklarımız bizim zenginliğimizdir. Türkiye’nin güneydoğu sorununu Türkiye’yi kuran parti Cumhuriyet Halk Partisi çözer” dedi.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 23.02.2018 13:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.