banner388
banner390
banner410
banner408

Okulu soyan hırsızlar yakalandı

Çorum'da köy konağını talan edip, okulu soyan hırsızlar yakalandı.

banner269

Okulu soyan hırsızlar yakalandı

Çorum'da köy konağını talan edip, okulu soyan hırsızlar yakalandı.

05 Nisan 2018 Perşembe 10:43
Okulu soyan hırsızlar yakalandı

Çorum'un Sungurlu ilçesine bağlı Alembeyli Köyü'nde daha önce karakol olarak kullanılan köy konağının kapısını kırarak içeri giren hırsızlar 290 adet sandalye, 120 adet pilav tepsisi, 120 adet komposto kasesi, 6 adet leğen, 10 adet masa, 6 adet kazan, 12 adet kalorifer peteği, 1 adet dış kapı demir ızgarası, 2 adet pimapen kapı, 20 adet banyo bataryası ve duvarlardan söktükleri bakır kabloları çaldı.

Daha sonra hırsızlar gece geç saatlerde Alembeyli Ortaokulu'nun camını kırarak içeri giren hırsızlar 1 adet masa üstü bilgisayar kasası, 2 adet bilgisayar ekranı, 2 adet bilgisayar, 1 adet jeneratörü çalarak kaçtı.

Sabah köy konağına giden Alembeyli Köyü Muhtarı Cengizhan Akkul ve okula giden Alembeyli Ortaokulu Müdürü Fatih Saltabaş, soyulduklarını fark etti. Muhtar ve okul müdürü durumu emniyet güçlerine bildirmesinin ardından Sungurlu İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Tolga Çiftçi önderliğinde özel bir ekip kuruldu. Yapılan araştırmalar neticesinde Kırakkale’nin Delice ilçesinde bir kamyonetin çamura saplandığı, çamura saplanan aracın köylüler tarafından kurtarıldığını öğrendi.

KÖYLÜLER TEŞHİS ETTİ

Köylülerle iletişime geçen güvenlik güçleri kamyonette çalınan eşyalara benzer malzemeler olduğu öğrendi. Daha sonra hırsızlardan birisinin H.D. olduğunu tespit eden güvenlik güçleri düzenledikleri operasyonla gözaltına aldı. 


Hırsızlık zanlılarından F.S. evinde, M.K. ise çalıştığı iş yerinde yakalanarak gözaltına alındı. Çalınan malzemeler ise Alembeyli Köyü Muhtarı Cengizhan Akkul ve Alembeyli Ortaokulu Müdürü Fatih Saltabaş'a teslim edildi.

TİTİZ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜLDÜ

Alembeyli Köyü Muhtarı Cengizhan Akkul ve Alembeyli Ortaokulu Müdürü Fatih Saltabaş, “Hırsızlık olayının bildirilmesinden itibaren jandarma ekiplerimiz titiz bir çalışma yürüttü. Olayın üzerinden 24 saat geçmeden okulumuzdan ve köy konağımızdan çalınan malzemeleri teslim aldık. Titiz çalışmalarından ve hassasiyetlerinden dolayı İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Abdurrahman Başbuğ, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Tolga Çiftçi ve tüm personele teşekkür ediyoruz” dediler.
 

Kaynak: İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.