banner388

Okullar tatil oldu servisciler isyanda! Mağdur olmamak için bakanlığa talep

Samsun Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası okullardaki ‘korona virüsü’ tatilinin uzaması durumunda İçişleri Bakanlığı’ndan esnafın mağdur edilememesini talep etti.

Okullar tatil oldu servisciler isyanda! Mağdur olmamak için bakanlığa talep

Samsun Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası okullardaki ‘korona virüsü’ tatilinin uzaması durumunda İçişleri Bakanlığı’ndan esnafın mağdur edilememesini talep etti.

13 Mart 2020 Cuma 21:06
Okullar tatil oldu servisciler isyanda! Mağdur olmamak için bakanlığa talep

Tüm dünyayı saran ve Türkiye’de de tespit edilen korona virüsü nedeniyle eğitim-öğretime ara verildi. Üniversiteler 3 hafta ilkokul, ortaokul ve lise ise 23 Mart’a kadar tatil edildi. Samsun Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Binay yapılan bu 2 haftalık tatilin ara tatilin bir öne çekilmesinden ibaret olduğunu, bu nedenle velilerin ödemelere devam edeceğini bu konuda yanlış anlaşılma olmaması gerektiğini belirtti. Servis ücretlerinin her ayın 15'i ile 25'i arasında velilerden tahsil edildiğini belirten Hüseyin Binay, tatil sürecinin uzayabilme ihtimali nedeniyle mağduriyetler yaşanabileceğini, bu noktada servisçi esnafı için İçişleri Bakanlığı’na yazdıkları dilekçeyi paylaştı. Tatilin uzaması durumunda bakanlığın alacağı karara göre hareket edeceklerini, şu an için ücretlerin ödenmesinde değişen bir durum olmadığını da ekledi.

Yazılan dilekçede, “Korona virüsü (Covid-19)nedeni ile okulların şimdilik iki hafta tatil edilmesi, daha sonra da sürecin belirsiz olması nedeni ile servisçi esnafının olası mağduriyeti söz konusudur. Esnafımızın devlet bankalarına olan kredi taksitleri, vergi ödemeleri, SSK ve Bağ-Kur ödemelerinin bir süre ertelenmesi noktasında çalışma yapılmasını, bununla birlikte aylık olarak öğrenci velisinden para toplayan esnafın ödemelerinin veliler tarafından yapılabilmesi için gerekli girişimlerin yapılmasını, komisyoncu tur firmalarının yıllık ücretlerini peşin almaları nedeniyle aldıkları peşin ücreti tatil süresince esnafa yansıtmaları için sizlerin öncülüğünde yetkili kurumlarla görüşme yapılmasını ve esnafımızın bu noktada mağdur olmasının önüne geçilmesini arz ve talep ederiz” ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ATSIZ 2020-03-14 00:28:56

Hay sizin derdinize... Gerçi belli, dininiz imanınız para olmuş, taşıdığınız küçücük çocukların canlarını hiçe sayarak trafik kurallarının hiçbirine uymuyorsunuz.

Avatar
gül 2020-03-14 11:12:02

kasap et derdine koyun can derdinde ...yuh bee şunlara bak orta da küresel salgın var bunların derdi para Allah sizi ıslah etsin..

Avatar
Vatandaş 2020-03-13 21:43:51

Koskoca ülkenin ekonomisi yerlere inmiş. Elbette sizleri de etkileyecek bu durum. Allah yardımcımız olsun.

Avatar
Yusuf 2020-03-14 11:55:58

Yahu dünkü aciklamanla bugün kü açıklaman arasında ne kadar fark var,yattığınız da para istiyorsunuz ya helal olsun size yazıklar olsun size,gözünü para bürümüş insanlarsınız, mazot yakmican mesai harcamican eee biz magduruz hadi ordan hadi ordan ayip ayip iskeletsizmisiniz omurgasizmisiniz siz

Avatar
Cumhur 2020-03-14 16:45:30

Zaten UKOME kararında yarıyıl tatilinde ücret ödenmez yazdığı halde ücret ödüyoruz. İki ay yatacaksiniz da size para mı ödeyeceğiz? Ben ise gitmedigimde bana para mı veriyor şirketim?

Avatar
Ali 2020-03-30 21:04:14

Veli hiçbir servis inin işvereni değil tatil olağan üstü durumlardan dolayı olduğunu unutuyorsunuz kimse hizmet vermediği bir hizmetin karşılığını talep edemez burası hukuk devleti 9 aylık verenmen gereken hizmeti 6 ay veli alıyorsa velinin ödeme yapmak zorunluluğu yok ve peşin ödemelerde 3 aylık iade etmeli ekonomik durum belli herkes mağdur elini taşın altına sokacak mağdur edebiyatı yapıp hak etmediği vermediği hizmetin ücretini talep edemez bu tür davranışlar ne etik nede ahlaki kimse yemediği yemeğin ücretini ödemez. Vicdanlı olun gereksiz taleplerde bulunup mağduriyetler yaratmaya çalışmayın.

Avatar
Zübeyde 2020-03-14 16:07:54

Kimse kusura bakmasın siz nasıl ekmek kazanılır bilmiyorsunuz galiba servis şöförleri çok haklı onlar olmazsa evladını okula nasıl götüre bilirim bir düşünün