banner388

Okul değil sanki fabrika

Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 11 aylık cirosu şaşırttı.

Okul değil sanki fabrika

Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 11 aylık cirosu şaşırttı.

16 Aralık 2017 Cumartesi 09:32
Okul değil sanki fabrika

Samsun haber - Samsun Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinin ürettikleri ürünlerden elde ettikleri ciro fabrikayı anımsattı. Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11 ayda tam tamına 3 milyon 600 bin lira ciro yaptı. Kimya bölümünde temizlik, inşaat bölümünde okul gereçleri üretiliyor. Elektrik-elektronik bölümünde ise kamu ve özel kurumlara güvenlik ve alarm sistemleri hizmeti sunuluyor. Ortalama 2 bin öğrencinin eğitim gördüğü okulda bilişim teknolojileri, elektrik-elektronik teknolojisi, inşaat teknolojisi, tesisat teknolojisi, iklimlendirme ve kimya teknolojisi gibi bölümler yer alıyor. 

Toplam cironun en büyük kısmı ise elektrik-elektronik bölümünden 2 milyon lira olarak açıklandı. Elektrik-elektronik bölümünü ise 1 milyon 200 bin liralık cirosuyla kimya bölümü oldu. 750 ton temizlik malzemesi üreten kimya bölümü cirosunu 2 kat arttırdı. Kamu kurumları ve özel sektörden gelen taleplere göre 37 çeşit temizlik malzemesi üretilebildiği açıklandı. Temizlik ürünlerine Atakum isminden anımsatılarak ATA konuldu.

İnşaat bölümü ise başka okullara dolap, sıra, masa gibi ürünler yaparak 400 bin lira ciro yaptı.

ÇALIŞAN ÖĞRENCİLER PAY ALIYOR

Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ahmet Saraç, "Okulumuz 1977 yılından beri faaliyetlerini sürdürüyor. 5 alanda bin 630 öğrenciye eğitim vermekteyiz. Açık meslek lisesinde ise 300 öğrenciye eğitim veriyoruz. Okulumuz kurulduğundan beri döner sermaye işletmesiyle çalışıyor. Döner sermayemize bağlı olarak Kimya, Elektrik Elektronik, İnşaat Teknolojileri alanında faaliyetler yürütüyoruz. Bu üç alanda genel yık ki ciromuz 1 milyon 200 bin TL idi. Bu rakam katlanarak, Kasım ayı itibarıyla bu yıl ki ciromuz 3 milyon 600 bin liraya çıktı. Yılsonuna kadar bu rakam daha da artacaktır. Kimya alanında 37 çeşit temizlik ürünü üretiyoruz. Ürettiğimiz ürünleri kamu ve özel kurumlara satıyoruz. Öğrenciler hem öğreniyor hem üretiyor hem kazanıyor hem de piyasa şartlarını öğreniyorlar. Elektrik elektronik teknolojileri alanında görüntü ve ses sistemleri, güvenlik kamerası ile alım sistemleri alanında hizmetler veriyoruz. Okullara, kamu ve özel kurumlarına hizmet veriyoruz. Güvenlik sistemlerinin kurulumunun yanında bakım hizmetleri de veriyoruz. İnşaat teknolojileri alanında ise sipariş üzerine okulların donatım ihtiyaçlarını yapıyoruz. Bu üretimlerden elde edilen kardan çalışan öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz pay alıyor. Geri kalan karımız okulumuz için harcanmaktadır. Okulumuzda kendi yemeğimizi çıkartıyoruz. Maddi durumu iyi olmayan 250 öğrencimize burada ücretsiz yemek imkanı da sağlıyoruz" dedi. 

DÖNER SERMAYESİ EN İYİ OLAN OKUL

Mezun olan öğrencilerin kolay iş bulduğunu ifade eden Saraç, "Okulumuzdan mezun olan öğrencilerin piyasa da iş bulamama gibi bir sıkıntıları yok. Yeter ki kendileri istekli olsunlar. Bu okuldan mezun olduklarında hem kendi işlerini kurabilme fırsatı yakalamış oluyorlar hem de sektörlerinde rahatlıkla iş bulabiliyorlar. Öğrencilerimizin bir kısmının yüksek okula bir kısmının da askere gitmesinden ötürü sektörden bize gelen eleman talebini karşılayamıyoruz. Bizim asıl amacımız döner sermaye işletmesinde meslek okullarını aktif hale getirerek ilgiyi uyandırmak. Son zamanlarda 10-11-12. sınıf öğrencilerinin sigortalama işlemleri yapılmaktadır. 12. sınıftaki öğrencilerin mesleki eğitim müdürlüğü tarafından devlet katkısıyla asgari ücretin üçte biri karşılanmaktadır. Bunlar öğrencilere büyük avantajlar sağlamaktadır. Okulumuz Türkiye'de sayılı meslek lisesi arasındadır. Döner sermayesi en iyi olan okullardan biridir. Özellikle kimya alanında Türkiye'deki birçok okula rehberlik hizmeti vermektedir. Bu konuda biz talep eden okullara yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 17.12.2017 17:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.