banner388

Oktay Vural'ın Yerine Erhan Usta Geldi

MHP’de Oktay Vural’ın istifasıyla boşalan Grup Başkan Vekilliğine Samsun Milletvekili Erhan Usta getirildi.

Oktay Vural'ın Yerine Erhan Usta Geldi

MHP’de Oktay Vural’ın istifasıyla boşalan Grup Başkan Vekilliğine Samsun Milletvekili Erhan Usta getirildi.

11 Ekim 2016 Salı 12:18
Oktay Vural'ın Yerine Erhan Usta Geldi

MHP’de Grup Başkan Vekilliğine “Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm, bizlere gönül verenlerin, milyonlarca insanın beklentisi var. Odamızı toplayacağız” sözleriyle bu görevden istifa eden Oktay Vural'ın yerine Samsun Milletvekili Erhan Usta oldu. 

ERHAN USTA KİMDİR?

1966 yılında Havza’da doğan Usta, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olduktan sonra 1989’da Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığında uzman yardımcısı olarak göreve başladı. Kasım 1993’de Planlama Uzmanı olan Erhan Usta, Aralık 1997’de ABD Northeastern Üniversitesinde İktisat Politikası dalında yüksek lisansını birincilikle bitirdi. 57. Hükümet döneminde Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli’nin ekonomi başdanışmanlığını yaptı. Usta'nın Devlet Planlama Teşkilatındaki (yeni ismiyle Kalkınma Bakanlığı) kariyeri Kasım 1999’da Finansman Dairesi Başkanı, Kasım 2001’de Yıllık Programlar ve Konjonktür Değerlendirme Genel Müdürü ve Haziran 2009’da Müsteşar Yardımcısı olarak devam etti. Kalkınma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı iken 7 Haziran 2015 Milletvekilliği Genel Seçimi için 10 Şubat 2015’de görevinden ayrıldı. 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde MHP'den Samsun milletvekili seçilen Erhan Usta, evli ve üç kız çocuğu babasıdır.

BAHÇELİ'DEN SAMSUN'A  BÜYÜK DESTEK

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Usta'nın Grup Başkan Vekili olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Samsun'un, Ankara'dan gözü kulağı, sesi olacağız. Partimizin Samsun'dan seçilen  tek ismi olan vekilimizi yürekten kutluyorum.  İnşallah bundan böyle Samsun'la ilgili tüm yapılması gerekenler daha da hız kazanacaktır. Samsun'a  ve Samsun'lulara hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum'' dedi



 

Son Güncelleme: 11.10.2016 17:19
Anahtar Kelimeler:
MhpErhan UstaOktay Vural
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.