banner388

Okçuluk Milli Takımı Samsun’da belli oluyor

Okçuluk Milli Takımı, Samsun'da yapılan 2018 Salon Türkiye Şampiyonası'nda belli olacak.

Okçuluk Milli Takımı Samsun’da belli oluyor

Okçuluk Milli Takımı, Samsun'da yapılan 2018 Salon Türkiye Şampiyonası'nda belli olacak.

04 Ocak 2018 Perşembe 18:30
Okçuluk Milli Takımı Samsun’da belli oluyor

Samsun haber - Amerika'da Şubat ayında düzenlenecek olan Dünya Salon Şampiyonası’nda katılacaklarını ifade eden Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, şampiyon olmayı hedeflediklerini söyledi. Samsun'da düzenlenen 2018 Salon Türkiye Şampiyonası'nda ise 32 sırada yer alan sporcular yarıştı. Turnuvada milli takım baraj puanının en az 5 puan altında aymayı başaran sporcular milli takım seçmelerine katılmaya hak kazanacak.

İlkadım Okçuluk Tesislerinde düzenlenen turnuvanın ilk gününde Abdullah Topaloğlu önemli açıklamalarda bulundu.

"8 KİŞİ AMERİKAYA GİDECEK"

Cumartesi günü şampiyonanın sona ereceğini ifade eden Topaloğlu, "Turnuvaya 191 sporcu katıldı. Geçen yarışmadan her kategoride ilk 32’ye giren sporcular bugünkü yarışmaya katılma hakkı kazanmıştı. Şubat ayında Amerika’da yapılacak Salon Dünya Şampiyonası’nın Milli Takım seçmeleri de aynı zamanda burada yapılıyor. Amerika’da Milli Takımımızı temsil edecek sporcular buradan belirlenecek. Cumartesi günü şampiyona sona erecek. Pazar günü de Milli Takım'a seçilen oyuncular belli olacak. Buradan seçilen toplam 12 kişi Okçuluk Milli Takımımızı Amerika’da temsil edecek. 4 kategoride 3’er kişi Amerika’ya gitmeye hak kazanacak. Kotamız 12 ama barajı aşan sporcular Milli Takım’da olacak. 12 kişi barajı aşamazsa kaç kişi barajı aşarsa o kadar kişi ülkemizi temsil edecek. Mete Gazoz, öngörülen baraj puanını bugün yaptığı atışlarla geçti. Böylece Milli Takım’a girmeyi başardı. Yasemin Ecem Anagöz, Yeşim Bostan ve Gizem Elmaağaçlılar da barajı geçtiler. 12 sporcunun barajı aşacağını sanmıyorum ama 7-8 kişinin Amerika’ya gitmeye hak kazanacağını umuyorum” dedi.

"TESİS AVANTAJ SAĞLAYACAK"

Madalya almak için dünya turnuvalarına katıldıklarını ifade eden Topaloğlu, "Biz artık dünya şampiyonalarına katılmak için gitmiyoruz. Direkt madalya için oynayan bir federasyon haline geldik. Hedefimiz direkt olarak dünya şampiyonluğudur. Bu saatten sonra dünya şampiyonasına katılmak önemli değil. Bütün şampiyonalarda kazanmak için bulunuyoruz. Bizim şu andaki en önemli hedefimiz 2019 Dünya Şampiyonası’dır. Çünkü 2019 Açık Hava Dünya Şampiyonası olacak. 2019’daki şampiyonada olimpiyata katılacak sporcular da belli olacak. Bütün programımızı bu çerçevede yaptık. Samsun’da yapılan Okçuluk Tesisi bu anlamda bize büyük avantaj sağlayacak. 2019 Dünya Şampiyonası’na Milli Takımımız Samsun’da Açık Hava Okçuluk Sahasında hazırlanacak. Milli Takım belli olduktan sonra da takımlarımız Samsun’da kampa girecek. Burada çalışma sebebimiz, Samsun’daki tesislerde 70 metre atma imkanı var. Samsun’un artık okçuluğun merkezi olması yolunda çalışmalarımız var” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.