banner388

OKA'dan 28 milyon TL'lik destek

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA), 2018 yılında 28 milyon TL'lik destek sağlayacak.

OKA'dan 28 milyon TL'lik destek

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı(OKA), 2018 yılında 28 milyon TL'lik destek sağlayacak.

27 Aralık 2017 Çarşamba 12:26
OKA'dan 28 milyon TL'lik destek

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA), 2018 yılı "Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Küçük ölçekli Altyapı Yatırımlarına Mali Destek Programı" ve Organize Sanayi Bölgelerine (OSB) Ortak Üretim Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı" açıklandı. Program kapsamında 28 milyon TL'lik destekte bulunulacağı belirtildi.  



Bu programla sağlanacak toplam 28 milyon TL'lik kaynakla; Amasya, Tokat, Çorum ve Samsun'da faaliyet gösteren OSB'lerin temel ve teknik altyapı ihtiyaçlarının karşılanması ve turizme yönelik fiziksel altyapının iyileştirilmesi amaçlanıyor. 


"200 MİLYON TL'NİN ÜZERİNDE YATIRIM"

OKA Yönetim Kurulu Başkanı ve Samsun Valisi Osman Kaymak, OKA'nın kurulduğu günden beri 579 projeye 105 milyon TL'lik destek sağlandığını belirterek, "Faydalanıcıların da sağladığı eş finansman da dikkate alındığında 2009 yılından bu yana uygulanan projelerle 200 milyon TL'nin üzerinde yatırım gerçekleştirilmiştir. Ajans sağladığı mali desteklerle bölgede ekonomik sosyal ve mekansal kalkınmayı desteklerken bölgemizde kurumsal kapasitenin gelişmesine ve kurumlar arası işbirliğinin güçlendirilmesine de katkı vermektedir" dedi.



Toplantıda sunum yapan OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, teklif çağrısı döneminde proje başvurusu yapmak isteyen, proje hazırlama aşamasında olan kurum ve kuruluşlara ilan edilen programların amaçları ve öncelikleri, destek tutarları, uygunluk kriterleri, başvuru şekli, yapılacak işlemler ve OKA'nın desteklediği projeler hakkında detayları aktardı.


 
OKA İl bilgilendirme toplantıları 3 Ocak 2018 tarihine kadar Amasya, Tokat, Çorum'da sürecek programlara sunulacak projelerin hazırlık sürecinde potansiyel başvuru sahipleri bilgilendirilecek.

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunOka
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.