banner388

OHAL’in uzamasına Samsun’dan da tepki yağdı!

OHAL’in uzamasına tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi, Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte bugün Cumhuriyet Meydanında toplandı.

OHAL’in uzamasına Samsun’dan da tepki yağdı!

OHAL’in uzamasına tepki gösteren Cumhuriyet Halk Partisi, Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte bugün Cumhuriyet Meydanında toplandı.

16 Nisan 2018 Pazartesi 15:34
OHAL’in uzamasına Samsun’dan da tepki yağdı!

Samsun haberSamsun Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Tufan Akçagöz, Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte bugün Cumhuriyet Meydanında toplanarak OHAL’in uzamasına tepki gösterdi. Eyleme Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Eren Erdem’de katıldı. Eylemde OHAL değil, demokrasi istiyoruz sloganları atıldı.

“Üzerinden tam 1 yıl geçti”

OHAL’in uzadığını söyleyen Başkan Akçagöz, “Ülkemizi tek adam rejimine dönüştürme amacıyla hazırlanan ve tarihe mühürsüz olarak geçen 16 Nisan referandumunun üzerinden tam 1 yıl geçti. 15 Temmuz’daki FETÖ darbe girişiminin ardından 20 Temmuz’da ilan edilen OHAL altında gidilen referandum, meşrutiyeti olmayan bir rejim değişikliğini ülkemize dayatmıştır. Sivil darbe ortamında, ‘Evet’ demenin ise adeta yasaklandığı bir dönem yaşanmıştır” diye konuştu.

“Kimsenin can ve mal güvenliği kalmamıştır”

OHAL ile kimsenin can ve mal güvenliğinin olmadığını söyleyen Akçagöz, “Ülkemiz 21 aydır OHAL ile yönetilmektedir. İlan edilişindeki amacından uzaklaşarak demokrasi ve hukuk sistemine yönelik bir saldırıya dönüşen OHAL rejimi, insan haklarını, ifade özgürlüğünü ve her türlü protesto eylemini baskılamanın da aracı olmuştur. AKP iktidarının muhaliflerine bir sopa olarak kullandığı OHAŞL giderek bu faşizan sınırlarını bile aşmış, sağcı-solcu, muhazafakar-sosyal demokrat, kimseyi ayırmadan tüm toplumu baskı altına alan otoriter bir rejime dönüşmüştür. OHAL ile ülkemizde kimsenin can ve mal güvenliği kalmamıştır” diye ifade etti.

“Meydanlardan Ankara’daki Saraylıları uyarıyoruz”

Eylemin sadece Samsun’da değil tüm Türkiye’de olduğunu söyleyen Akçagöz, “OHAL nedir? OHAL, 10 Ekim’de katledilen çocuklarını anmak isteyen anne ve babalara sıkılan biber gazıdır. OHAŞ, ekmeğinin peşindeki tütün üreticisine vurulan coptur. OHAL, Ahmet Şık başta olmak üzere hayatını FETÖ ile mücadeleye adamış gazetecileri zindanlara atmaktır. OHAL, işçi grevlerini ertelemek grev çadırlarına müdahale etmektir. İlan ederken bir buçuk ay bile sürmeyecek dedikleri, milleti etkilemeyecek dedikleri OHAL, bardağı çoktan taşırmıştır. Halkın iradesine karşı işlenen bir suç haline gelen OHAL rejimine derhal son verilmelidir. Hukukun askıya alındığı, parlamentonun yok sayıldığı, milli iradenin tanınmadığı, milletvekillerinin rehin alındığı faşizm düzeni ortadan kalkmalıdır. Sadece bu meydan değil, Türkiye’nin 81 ilindeki meydanlardan Ankara’daki Saraylıları uyarıyoruz. Bizler OHAL değil, demokrasi istiyoruz” şeklinde konuştu.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 17.04.2018 10:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Musa 2018-04-16 18:14:29

Ohal başkan olunca reis kalkacakmiş galiba. Adalet bitmiş asil fetöcüler dişarda ekranlarda bize baka baka geziyorlar. Ana enayi takimi alt tabaka içerde. Ohal varsa muhterem hocam bilge insan diyenler niye dişarda yada hala devketde yüksek kademelerde. Bizin size inancimiz kalmadi

Avatar
ke mal ve ko yun 2018-04-17 07:48:20

OHAL in kime ne zararı var?
Ülkemizi parçalamak isteyen dış güçlerin ekmeğine yağ süren chp zihniyeti çöptür.
Fransada aylardır OHAL var ve kimse kaldır demiyor.
Fransada chp gibi boş beleş muhalefet yok...

Misafir Avatar
koyun 2018-04-17 12:37:22 @ke mal ve ko yun

ohalin yararı nedir? meee

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
manam61 2018-04-17 10:31:31 @ke mal ve ko yun

çünkü bunlara batıyor rahat olmaları cürkü bunlar türkıyenın abone olumsuzları..

Beğenmedim! (5)
Avatar
Nuri 2018-04-16 18:44:14

Halk memnun sabrınz taşsa ne yazar bitik chp

Misafir Avatar
koyun 2018-04-16 21:26:08 @Nuri

bizler memnunuz evet meeee

Beğenmedim! (1)
Avatar
Sinan 2018-04-17 11:01:48

Ben bir samsunlu olarak haberin basligina bile uzuldum samsun ohale tepkili degil o bolucu zihniyet olan sadece chp tepkili samsun halki adina benim adima konusamaz haber basligi atacaksanizda ferdi atinki genelleme yapmayin bizler vatan evlatdari din ve vatan dusmanlarini taniyor sabrimizi cok cok cok zorlamayin

Avatar
Suleyman 2018-04-17 12:13:04

İçiniz kaos dışınız kaos. Abd yandaşları emperyalistler.