banner388
banner390
banner410
banner408

Oğuz Özat'tan manevi danışmanlık sistemine tepki! Papazlara mı özeniliyor

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun Şube  Başkanı Oğuz Özat, manevi danışmanlık sistemini eleştirdi. Peki manevi danışman nedir, nasıl olunur, görevi nedir?

banner269

Oğuz Özat'tan manevi danışmanlık sistemine tepki! Papazlara mı özeniliyor

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun Şube  Başkanı Oğuz Özat, manevi danışmanlık sistemini eleştirdi. Peki manevi danışman nedir, nasıl olunur, görevi nedir?

05 Ocak 2019 Cumartesi 13:46

2018 Temmuz ayında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname'ye (KHK) göre, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından öğrenci yurtları, eğitim kurumları, gençlik merkezleri, sağlık kuruluşları, sosyal hizmet kurumları ve benzeri kuruluşlarda görev yapacak olan Manevi Danışmanlarda diploma şartı aranmayacak, ilkokul mezunu bir vatandaş bile Manevi Rehberlik Sertifikası Programına katılarak bu meslek üzerinden para kazanabilecek. 

AMAÇLARINDAN  SAPTILAR

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği Samsun Şube  Başkanı Oğuz Özat, " Özellikle son dönemlerde ruh sağlığı boyutunda bir rahatsızlığımız var. Manevi Danışmanlara ilk başlarda halkımızın dini doğru öğrenmesi, İslam’ı yetkin kişilerden öğrenmesi boyutunda hoşgörü ile baktık. Ancak şu son dönemde ortaya çıkanlarla olayın amacından saptığı, bilimi yok saydığı, ruh sağlığını yok saydığını halkın ruh sağlığı ile oynandığını görmeye başladık. Manevi danışmanlık yerine her şey yapıldığını görüyoruz" dedi. 

PAPAZLARA MI ÖZENİLİYOR 

Özat, " Diyanet İşleri Başkanlığının yaptığı bir Meslek Standardı Toplantısında İstanbul Zaim Üniversite’sinden bir hoca Vatikan'da papazlarla rahiplerle çektirdiği resimleri atarak başka dinlerde de bu uygulama vardır diyor yaptıkları hatalı yanlış bu uygulamaya kök bulmaya çalışıyorlar. Evet  Hristiyanlıkta Papazlar her işi yapar kral seçicidir, cadı avcısıdır, günahları temizler aynı şeyi İslamiyete de mi sokmaya çalışıyorlar" diye tepkisini belirti.

Ahmet ALTÜRK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fatih 2019-01-06 07:04:57

Sizin gibi adamlara papaz lazim dogru soyluyosun

Avatar
55052 2019-01-06 09:00:55

Sizden daha iyi yapacaklarına eminim. Neden papazlara bağladın işi. Demek ki Hristiyan dünyasıda bu işin psikologlar ile olmadığını daha önce farketmiş. Ha ha ha.

Avatar
Gerçek mi 2019-01-07 09:18:00

Sayın Özat bence sizin derdiniz işlerinizin kesat girmesine sebep olma korkusu içinde bu açıklamayı yaptığınızı düşünüyorum

Avatar
Ali 2019-01-08 14:13:56

İnancını öğrenememişlere ne anlatıyon be hocam.? Baksana yorumlara...!