banner388

Öğrenci Olarak Geldiği Bafra'da Pide Ustası Oldu!

Samsun’un Bafra ilçesine üniversite eğitimi için gelen genç kadın, eşinin açtığı pide salonunda eleman sıkıntısı yaşanınca pide ustası oldu.

Öğrenci Olarak Geldiği Bafra'da Pide Ustası Oldu!

Samsun’un Bafra ilçesine üniversite eğitimi için gelen genç kadın, eşinin açtığı pide salonunda eleman sıkıntısı yaşanınca pide ustası oldu.

07 Ocak 2023 Cumartesi 21:23
Öğrenci Olarak Geldiği Bafra'da Pide Ustası Oldu!

İstanbul’dan Bafra’ya okumak için gelen Ayşenur Cındık Kolat, Bafra Meslek Yüksekokulu'nda tanıştığı Yasin Kolat ile evlendi. Evliliklerinden 1 çocuğu olan 33 yaşındaki Kolat, eşinin açtığı pide salonunda eleman sıkıntısı yaşanması üzerine kolları sıvayıp, eşine yardımcı olmak için önce hamur yoğurmayı daha sonra da fırının başında kürek sallamayı öğrendi. Kısa sürede pide yapmayı da öğrenen Ayşenur Kolat, eşinin açtığı pide salonunda müşterilerin 'Ayşenur ustası' oldu.

''MECBURİYET BU İŞİ BANA YAPMAYI ÖĞRETTİ''


Yaşadığı süreci anlatan Ayşenur Kolat, "10 yıldır Bafra’dayım. Bafra’nın geliniyim. 2 yıldır bu sektördeyim. Önce eşime yardım etmeye başladım. Daha sonra kendimi usta olarak buldum. İlk başlarda çok heyecanlanmıştım, yapamam, edemem diye ama mecbur kalınca daha doğrusu elemansız kalınca bu mesleği öğrendim. Mecburiyet bu işi bana yapmayı öğretti. İş başa düşünce bir baktım usta olmuşum. Çok olumlu dönüşler alıyoruz. Bu dönüşler beni de çok memnun etti. Bayan usta görünce herkes 'bayan mı yapıyor' diye soruyor. Kimi müşterilerimiz 'çok iyi' deyince bu beni daha motive ediyor. Yapabilirim dedim ve başladım. Çok zorlandım, bu mesleğin de zor yanları var ama bir bayanın isteyip de yapamayacağı bir şey yok" dedi.
Eşi Yasin Kolat ise 'Ayşenur usta'nın mesleğin sırlarını kendisinden değil, Ramazan ustadan öğrendiğini söyledi.


Pide ustası Ramazan Akbaş da, "Bazı zorluklar yaşadı. Biz de elimizden geldiği kadar kendisine yardımcı olduk. Şimdi iyi bir pide ustası oldu" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.