banner388
banner390
banner410
banner408

O tesis tamamlandı! 50 yıllık içme suyu ihtiyacı karşılanacak

Kavak İçme Suyu Arıtma Tesisi tamamlandı. SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, proje ile ilgili açıklamalarda bulundu.

banner269

O tesis tamamlandı! 50 yıllık içme suyu ihtiyacı karşılanacak

Kavak İçme Suyu Arıtma Tesisi tamamlandı. SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, proje ile ilgili açıklamalarda bulundu.

18 Temmuz 2017 Salı 11:38
O tesis tamamlandı! 50 yıllık içme suyu ihtiyacı karşılanacak

Samsun Haber SASKİ Genel Müdürü Kamil Demircioğlu, Kavak İçme Suyu Arıtma Tesisi inşaatının tamamlandığını açıkladı. Demircioğlu yaptığı açıklamada, “İçme Suyu Arıtma Tesisi, Kavak ilçe merkezinin, 50 yıllık içme suyu ihtiyacını karşılayacak kapasitede yapıldı. Tesisin inşaat çalışmaları tamamlandı, önümüzdeki aylarda faaliyete geçecek” ifadelerini kullandı.


Kamil Demircioğlu, İçme Suyu Arıtma Tesisinin 50 yıllık içme suyu kapasitesini karşılayacak kapasitede olduğunu belirterek, “Bu modern tesis faaliyete geçtiğinde Kavak ilçe merkezinde içme suyu sorunu yaşanmayacak. Son teknolojik sistemlerin kullanıldığı İçme Suyu Arıtma Tesisinde saniyede 50 litre su arıtılacak. Arıtma tesisi, 24 saat otomatik olarak çalışabilecek şekilde tasarlanmıştır. Tesis, ilk etapta Kavak ilçe merkezindeki mahallelerine ve gelecekte ihtiyaç duyulması halinde, kırsal mahallelere hizmet verecektir” dedi.


Demircioğlu, DSİ 7. Bölge Müdürlüğü ile Güven Göleti’nden bir miktar su kullanım hakkının SASKİ’ye verildiğini belirterek, “Güven Göleti’nden gelen ham su 5 bin 220 metre uzunluğundaki ishale hattından geçerek arıtma tesisine cazibeli olarak girmektedir. Tesis çıkışından alınarak analiz edilen su numunesinin İnsani Tüketim Amaçlı Sular Yönetmeliği'ne uygun olduğu tespit edilmiştir. Suda istenmeyen koku, renk ve tat veren maddelerin uzaklaştırılması amacıyla kullanılan aktif karbon bu tesis için yurt dışından getirtilmiş ve kalite testlerinden geçirilmiştir” ifadelerini kullandı.


Kamil Demircioğlu, İçme Suyu Arıtma Tesisinin, 4 milyon 250 bin liraya mal belirterek, “Tesis 5 bin metre kare alana kuruldu. İçme Suyu Arıtma Tesisinde, sisteme giriş ve havalandırma ünitesi, çökertme havuzu, ham su deposu, temiz su deposu, paket arıtma binası, klor gazı odası ve tesis idari binası bulunmaktadır ” dedi.


Demircioğlu, ayrıca SASKİ tarafından yaptırılan 5 bin 220 metre uzunluğundaki içme suyu ishale hattı ile Güven Göleti’nden gelen suyun depolanması için 500 metreküp kapasiteli su deposunun da 2 milyon 500 bin liraya mal olduğunu belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.