banner388

O Habere Erişim Yasağı Getirildi

Aydınlık gazetesinin "Adil Öksüz'ü AK Partili milletvekili kaçırdı" iddiasını içeren habere erişim yasağı getirildi.

O Habere Erişim Yasağı Getirildi

Aydınlık gazetesinin "Adil Öksüz'ü AK Partili milletvekili kaçırdı" iddiasını içeren habere erişim yasağı getirildi.

28 Mart 2017 Salı 10:28
O Habere Erişim Yasağı Getirildi

Samsun Haber - Aydınlık gazetesi, pazar günü Adil Öksüz'ün kaçışında AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un rol aldığı iddia eden bir haber yayınlamıştı.

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un vekilinin başvurusu üzerine Samsun 1. Sulh Ceza Mahkemesi, haberi yayınlayan internet sitelerinin haberlerine erişim yasağı getirildi.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı, "Adil Öksüz'ün Samsun'dan yurt dışına kaçtığı, kaçışa AKP Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un yardım ettiği" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirerek yazılı bir açıklama yapmıştı.  Açıklamada, Aydınlık'ta yer alan haberdeki "Adil Öksüz'ün Samsun'dan yurt dışına kaçtığı, bu kaçışa Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ile Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un yardım ettikleri, yine Erdoğan Tok'un bu konuda Başsavcılıkça ifadesinin alındığı, MOBESE görüntülerinin bulunduğu" şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığına işaret edilerek,"Cumhuriyet Başsavcılığımızca doğrudan veya başka yer Cumhuriyet Başsavcılıklarının talimatı ile Adil Öksüz isimli darbe teşebbüsüne iştirak ve FETÖ/PDY terör örgütü üyeliği suçlarının şüphelisi olan şahsın olası yurt dışına kaçması ile ilgili bir soruşturma yapılmadığı gibi, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un ifadesinin alınması da söz konusu değildir. Bu konuda Başsavcılığımızca yapılmış adli bir işlem yoktur, MOBESE kaydı ve buna dair bir görüntü de bulunmamaktadır." ifadelerine yer verilmişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.