banner388

Nuri Seven: Hedefimiz Samsun'u ileri taşımak

Sevdamız Samsun Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Seven, makro milliyetçiliğe karşı olduklarını belirterek hedeflerinin Samsun'u her açıdan ileri taşımak olduğunu söyledi.

Nuri Seven: Hedefimiz Samsun'u ileri taşımak

Sevdamız Samsun Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Seven, makro milliyetçiliğe karşı olduklarını belirterek hedeflerinin Samsun'u her açıdan ileri taşımak olduğunu söyledi.

30 Aralık 2018 Pazar 15:45
Nuri Seven: Hedefimiz Samsun'u ileri taşımak

Samsunlu genç iş adamlarının oluşturdukları Sevdamız Samsun Platformu'nu ilk basın toplantısını gerçekleştirdi. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Seven, önemli olanın Samsun'u geliştirmek olduğun belirtti.

Başkan Seven yaptığı açıklamada, "Bizler Samsun’da yaşayan daha çok gençlerin bir araya gelmiş olduğu Sevdamız Samsun Platformu’nu kurduk. Ana amacımız gelecekte daha iyi bir Samsun’un olması için mücadele etmektir. Samsun’u daha güzel bir konuma getirmek için çaba sarf edeceğiz. Hepimiz Samsun’a değer veren insanlarız. Kültürel, sosyal ve ekonomik alanda Samsun’u bulunduğu yerden daha ileriye taşımak için çaba sarf edeceğiz. Platformumuzda Samsun sevdalılarını bir araya getirmeyi amaçladık. Biz burada Samsunlu kelimesini kullanırken, insanlar buradan bir şeyler çıkartmasınlar. Biz insanları ayrıştırmıyoruz, bölmüyoruz. Bu şehirde yaşayan, başka şehirlerden gelmiş, ataları başka şehirlerden gelmiş veya yeni gelen Samsun’da yaşayan vatandaşlardan, Samsun’da kazanan, Samsun’da geçimini sağlayan, kendisini Samsunlu hisseden herkesi Samsunlu olarak nitelendiriyoruz. Son yıllarda Samsun’daki değişimler insanları ayrıştırdı, memleket ayrımına gidildi. Etnik kimlik ayrımına girildi. Biz bu topraklarda, bu şehirde yaşıyorsak eğer, bu şehirde yaşayan herkesin Samsun’a sahip çıkması lazım. Kimsenin bu şehirde etnik milliyetçilik yapma hakkı yoktur. Önemli olan Samsun’un gelişmesi ve kalkınmasıdır. Mikro milliyetçiliğin bir kenara bırakılarak, Samsun için ortak bir çalışma yapılması gerekiyor" diye konuştu.

Samsun'un tanınırlığını arttırmak istediklerini belirten Başkan Seven şu ifadelere yer verdi:

“2019 yılında 19 Mayıs 1919’un 100. yılı Samsun’da çeşitli etkinlikler ile kutlanacak. Samsun’da Cumhurbaşkanlığı himayelerinde güzel etkinlikler de yapılacak. Bizler de bu etkinliklerde Samsun Tanıtım Günleri etkinliğinin de yer alabileceğini düşünüyoruz. Bu kapsamda projelerimiz var. Samsun’a etkinliklere gelecek şehir dışından vatandaşlara da Samsun’un tanıtılması açısından bu etkinliklerin önemli olduğunu düşünüyorum. Amacımız Samsun’un bilinirliğini arttırıp, yerli ve yabancı turistleri Samsun’a çekmektir.” 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mil 2018-12-31 08:38:29

16 yıldır geriyemi gittik