banner388
banner390
banner410
banner408

Numan Kurtulmuş Samsun'un O Bölgesine Hayran Kaldı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından düzenlenen ’28 Şubat Darbesi Toplumsal Etkileri’ adlı panele Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş program sonrasında Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ni gezdi.

banner269

Numan Kurtulmuş Samsun'un O Bölgesine Hayran Kaldı

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından düzenlenen ’28 Şubat Darbesi Toplumsal Etkileri’ adlı panele Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş program sonrasında Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ni gezdi.

28 Şubat 2017 Salı 18:56
Numan Kurtulmuş Samsun'un O Bölgesine Hayran Kaldı

Samsun Haber- Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) tarafından düzenlenen ’28 Şubat Darbesi Toplumsal Etkileri’ adlı panele Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş program sonrasında Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ni gezdi.

’28 Şubat Darbesi Toplumsal Etkileri’

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde düzenlenen “28 Şubat Darbesi Toplumsal Etkileri” adlı panele onur konuğu olarak katılan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, panelin ardından eşi Sevgi Kurtulmuş, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti Samsun Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe ile birlikte Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.



‘Tüm Aksaklıkları Giderdik’

Ziyaret sırasında Kurtulmuş’a Kuş Cenneti ile ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, deltanın doğal güzelliklerini ortaya çıkarmak için önemli adımlar atıldığını söyleyerek, buranın UNESCO Dünya Mirası geçici listesinde olduğunu belirtti. Deltada Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak yapılan çalışmalar sonucunda ziyaretçi sayısının oldukça arttığına dikkat çeken Başkan Yılmaz, “Buranın varlığını öğrenen herkes şehir hayatından uzakta doğa ile iç içe vakit geçirebilmek için geliyor ve hiç görmediği kuşlarla tanışıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak kentimizin bu cennet köşesinin kıymetini gerçekten biliyoruz. Buradaki habitatı, canlı varlıkları korumak, türlerinin yok olmamasını önlemek için gerekli çalışmaları yaptık. Belediyemizin burada çalışmalarına başlamasının ardından büyük bir değişim söz konusu oldu. Burada bazı kanunsuzluklar vardı. Bunlarla mücadele ederek deltanın tamamen doğal bir alan olmasını sağladık. Ziyaretçilerin konforunu düşünerek yollarını elden geçirdik. Tüm aksaklıkları giderdik. Kısacası buraya gelen ziyaretçilerimizin mutlu ayrılması için ne gerekiyorsa yaptık. Örneğin, geçtiğimiz yıla kadar sadece yaz aylarında faaliyet gösteren Otantik Dinlenme Tesisimiz bu yıldan itibaren yılın her günü hizmet veriyor. Burada her mevsim farklı kuşlarla karşılaşmak mümkün oluyor. Bunu bilen fotoğrafçılar ve turistler yaz-kış demeden ziyaret ediyor. O yüzden burayı sadece yazın değil yılın her günü aktif olacak şekilde yeniden kurguladık. Tesislerimizde çalışan personellerimiz çevre köylerdeki vatandaşlarımızdan oluşuyor. Burası ve çevresi gerçekten o doğal hayatın içinde olan köylülerimizle daha güzel oluyor” dedi.
Kuş Cenneti’ni çok beğendiğini ifade eden Numan Kurtulmuş, Otantik Dinlenme Tesisi’nde bulunan Ağaç Ev’in balkonuna çıkarak fotoğraf çekmeyi de ihmal etmedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.