banner388
banner390
banner410
banner408

Neslihan Hancıoğlu: Fındık 25 liranın altına inmemeli

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu fındık fiyatlarının 25 liranın altına inmemesi gerektiğini ifade etti.

banner269

Neslihan Hancıoğlu: Fındık 25 liranın altına inmemeli

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu fındık fiyatlarının 25 liranın altına inmemesi gerektiğini ifade etti.

11 Temmuz 2020 Cumartesi 16:29
Neslihan Hancıoğlu: Fındık 25 liranın altına inmemeli

Yaklaşan hasat dönemiyle birlikte, fındığın piyasa fiyatında üretici aleyhine sonuçlar doğuracak nitelikte dalgalanmalar yaşandığına dikkat çeken CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, “Fındıkta 25 liranın altına inmek, yabancı kartele hizmetkârlıktır” diyerek uyarıda bulundu.

Hasat dönemi öncesinde fındığın piyasa değeri üzerinde manipülatif hareketlenmelerin oluşması, özellikle fındık üreticisinde ciddi kaygılar yarattı. Kısa süre öncesine kadar 26 liraları gören fındığın kilogram fiyatı birden bire 19 liralara kadar geriledi.
Fındık fiyatındaki bu olağandışı hareketlenmeye dikkat çeken CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, devletin bu duruma derhal müdahale etmesi gerektiğini söyledi.

Fiskobirlik’in fındık piyasasını regüle etme gücü yok edilip, bütün kontrolün yabancı bir şirketin eline geçmesiyle birlikte her yıl aynı senaryonun sahnelendiğini kaydeden Hancıoğlu, “salgının yarattığı zor koşullar dolayısıyla bu yıl fındık konusunda çok daha ağır sonuçlar yaşayabiliriz. Bu yıl fındıkta yapılacak manipülasyon, ülkemize ve üreticimize daha büyük faturalar ödetecek” dedi.

Hancıoğlu, açıklamasında ayrıca şunları kaydetti:
“Fındık, batıdan doğuya, Karadeniz’in neredeyse tamamında yaklaşık 500 bin ailenin 8 milyon üreticimizin en önemli geçim kaynağı durumunda. Ve şimdi hasat zamanı yaklaşıyor. Herkes, yeni mahsulün piyasa fiyatına odaklandı. Üreticimiz, yüksek üretim maliyetlerini karşılayabileceği ve akabinde de geçimine katkı sağlayabileceği bir ürün fiyatını bekliyor. Fakat nasıl oluyorsa, daha kısa bir süre önce 25-26 liraya alıcı bulan fındık, bugünlerde birden bire 19 liralara düşebiliyor.

Bunun ülkemize karşı ve fındık üreticimize karşı kurulmuş, karanlık, sinsi, kirli bir tezgah olduğunu görmek için müneccim olmaya gerek yok! Her şey apaçık ortada… Yabancı bir kartel ve onun yerli işbirlikçileri, fındık üreticisinin emeğini, alınterini sömürmenin peşinde.

Burada devletimize düşen yegâne görev; üreticisini, tarımsal alandaki en değerli ihraç ürününü yani fındığın değerini korumak, üretimin devamlılığını sağlamaktır. Bu nedenle hiç vakit kaybedilmeden, derhal fındık alım fiyatları açıklanmalı ve bu fiyat 25 liranın bir kuruş altında bile olmamalıdır!

Şayet bu kararlı duruş sergilenmezse, üreticimiz yabancı bir kartele ve onun maşası karaborsacı çetelere kurban edilirse; üreticimizin ve devletimizin yaşayacağı ekonomik kayıpların tek sorumlusu bu iktidar olacaktır.
Geçimini fındık üretiminden sağlayan 8 milyon vatandaşımızın bekası, bir avuç karabosracının ve yabancı bir kartelin bekası ve rantından çok daha değerlidir!
Fındık üreticimiz de her yıl aynı dönemde sahnelenen bu kirli oyunun aktörlerini artık net bir şekilde görmeli ve kendisine bu tuzağı kuranlara karşı açıkça tavır ortaya koymalıdır: 

Fındıkta 25 liranın altına inmek, yabancı kartele hizmetkârlıktır. Elinde yetkisi olup da bunu engellemeyen her kimse, bu suçun ortağıdır!”
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hakan 2020-07-11 20:13:51

fındık bahçesi var herhalde

Avatar
55 2020-07-12 09:58:59

sız once eyt cıkartın

Avatar
Elli5 2020-07-11 22:15:42

50 lira olsun size kalsa yalakalık yapıp oy toplayacak..

Avatar
Hamit 2020-07-12 11:35:42

Teşekkür ederiz tek ilgilenen chp ve ıyi parti yı tebrik ediyoruz.akp ve mhp fındık üreticileri tarafından sandığa gömülecektir Allah 'ın izniyle

Avatar
gariban çiftçi 2020-07-12 15:26:52

ALLAH RAZI OLSUN