banner388

Neden ‘Evet’ neden ‘Hayır’ İl Başkanları açıkladı

Referandum öncesi AK Parti, CHP ve MHP’nin Samsun İl Başkanları son açıklamalarını Samsunhaber.com’a yaptı.

Neden ‘Evet’ neden ‘Hayır’ İl Başkanları açıkladı

Referandum öncesi AK Parti, CHP ve MHP’nin Samsun İl Başkanları son açıklamalarını Samsunhaber.com’a yaptı.

15 Nisan 2017 Cumartesi 13:59
Neden ‘Evet’ neden ‘Hayır’ İl Başkanları açıkladı

Samsun Haberİşte il başkanlarının referandum öncesi son açıklamaları

Göksel: “Ülkemizin geleceği için evet demeliyiz”

AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, “Neden ‘evet’ dememiz noktasında herkes artık neyin ne olduğunu öğrendi. Biz çocuklarımız geleceği için, ülkemizin geleceği için, memleketimizin refahı ve feraha ulaşması için ‘evet’ dememiz lazım. Bunun artık daha öyle mi olacak böyle mi olacağından ziyade ana fikrimiz her zaman olduğu gibi devletin bekası, milletin ve çocuklarımızın geleceği için bunu gerçekleştirmemiz lazım ve ‘evet’ dememiz gerekiyor” dedi.

Akcagöz: “Türkiye’de böyle bir rejim değişikliğe ihtiyacı yok”

CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, “Tek adam anayasasına hayır diyoruz. Ülkede tüm yetkilerin tek adamın elinde toplanmasına hayır diyoruz. Bir kişi düşünün; hem başbakan olacak, hem cumhurbaşkanı olacak, hem de temsil ettiği siyasi hareketin başında olacak. Böyle bir şey mümkün değil. Dünyada hiç kimseye bu yetki verilmiş değil. Türkiye’de 66-67 yıllık parlamenter demokrasi geleneği var. Mutlaka aksaklıkları vardır. Eksiklikleri vardır. Bunların tamamlanmaya ihtiyacı vardır. Ama Türkiye’nin büyümesi için önündeki engel parlamenter demokrasi değildir. Siz ülkeyi iyi yönetirseniz, insanlar mutlu, huzurlu olurlar o ülkede. Dolayısıyla Türkiye’nin böyle bir rejim değişikliğine ihtiyacı yok” diye konuştu.

Bunun bir rejim değişikliği olduğunu ifade eden Akcagöz, “Bu yargının tam anlamıyla baskı altına alınması anlamına gelir. Türkiye’nin hukuk devletinden, demokrasiden ve özgürlüklerden uzaklaşması anlamına gelir. Buna hiçbir Türk vatandaşı müsaade etmemelidir. ‘Evet’ diyenler Türkiye’nin büyüyeceğini, süper güç olacağını söylüyorlar. Bu koca bir yalan.  Türkiye süper güç olacaksa; Türkiye ekonomisini sağlamlaştıracaksa; birlik bütünlük içerisinde parlamenter demokrasi içinde de olabilir” şeklinde konuştu.

Tekin: “Bu ülkede tekrar 15 Temmuzlar yaşanmasın diye evet diyoruz”

MHP İl Başkanı Taner Tekin, “Biz neden ‘evet’ diyoruz? Çünkü 1982 darbe anayasasının ve bugüne kadar bu anayasa ile yönetilen ülkemizde çıkan tüm sorunların, krizlerin ve kaoslar ortadan kaybolması, artık darbe ruhunun ve askeri vesayetlerin sivil yönetimlerin üzerinden kalkması için ‘evet’ diyoruz. Bu ülkede bir daha 2007 yılında olduğu gibi ‘367 krizleri’ yaşanmasın, ülke kaosa ve krize sürüklenmesin diye ‘evet’ diyoruz. Biz bu ülkede tekrar ‘15 Temmuz’lar yaşanmasın diye ‘evet’ diyoruz. Bu ülkede bir daha hukuk çiğnenmesin diye, anayasal sınırların dışına çıkılmasın diye ‘evet’ diyoruz. Ülkedeki yönetim sorununun ortadan kaldırılması, daha yönetilebilir bir Türkiye’nin gelebilmesi için ‘evet’ diyoruz. Bunların yanında elbette anayasanın ilk dört maddesinin korunabilmesi için ‘evet’ diyoruz. Cumhuriyet rejiminin korunabilmesi için ‘evet’ diyoruz. Türklüğün bekası için ‘evet’ diyoruz. Türklüğün anayasadan çıkarılacağı bir anayasanın gelmemesi için biz ‘evet’ diyoruz. Türkçe ’den başka bir dilde eğitim dilinin önü açılmaması için biz ‘evet’ diyoruz. Tek millet, tek vatan, tek bayrak, tek devlet anlayışının güçlenerek devam etmesi için ‘evet’ diyoruz. Ülkemizin eyaletlere, federasyonlara bölünmemesi ve bunun anayasa ile güvence altına alınması için ‘evet’ diyoruz”

Milletin refahı ve huzuru için evet oyu vereceğini belirten Tekin, “Bu ülkede ‘hayır’ diyecek vatandaşlarımız elbette ki; terör örgütü üyesi veya terörist değiller. Ancak bütün terör örgütleri ‘hayır’ dediği için ‘evet’ diyoruz. Biz ‘evet’ vererek hem PKK’ya hem IŞİD’e hem DHKP-C’ye hem Almanya’ya hem Hollanda’ya yani tüm Türk ve Türkiye düşmanlarına güçlü bir şamar olsun diye ‘evet’ diyoruz. Artık Türkiye’de yasama, yargı ve yürütme birbirinden daha güçlü bir şekilde ayrılsın diye, birbirinin üzerinde vesayeti olmasın diye ‘evet’ diyoruz. Yargılanabilir bir cumhurbaşkanı sistemi gelsin, her konuda yetki kullanan ama kullandığı yetkiden cezai yaptırımı olmayan bir cumhurbaşkanlığı olmasın diye, daha yargılanabilir, daha sorgulanabilir bir sistem olsun diye ‘evet’ diyoruz. Yargının bağımsızlığı kazanılsın, yargı FETÖ örgütü tarafından artık ele geçirilemesin diye ‘evet’ diyoruz. Türkiye Cumhuriyet devletinin bekası yani ‘Edep-Millet-Devlet’ anlayışı sonsuza kadar bu ülkede yerleşsin diye ‘evet’ diyoruz. Milletimizin refahı ve huzuru için ‘evet’ diyoruz”

Yasir BABA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.