banner388

Ne iş olsa yaparım diyenler dikkat

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlüt Özen, ne iş olsa yaparım devrinin bittiğini söyledi.

Ne iş olsa yaparım diyenler dikkat

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Genel Sekreteri Mevlüt Özen, ne iş olsa yaparım devrinin bittiğini söyledi.

29 Haziran 2017 Perşembe 17:20
Ne iş olsa yaparım diyenler dikkat

Samsun haber - Samsun'da bulunan bir otelde Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından Endüstriyel Tasarım Projesi toplantısı yapıldı. Toplantıya katılım sağlayanlar genç istihdamın geliştirilmesine yönelik fikir alışverişinde bulundu.

Endüstriyel Tasarım Projesisi hakkında bilgi veren OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, “Avrupa Birliği (AB) finans desteğiyle Çalışma Bakanlığının uyguladığı bir program var. Bu programda genç istihdamının geliştirilmesi ve iyileştirilmesi konusunda çalışılıyor. OKA 300 bin eurodan daha fazla bütçesi olan bir proje sundu. Genç istihdamına katkı sağlamak üzere endüstriyel tasarım konusunu gündeme aldı. 4 ilde yaklaşık 60 gencimize endüstriyel tasarım eğitimi verildi. Bu kurslarımıza 60 kişinin katılması hedeflenirken 47 öğrencimiz kursları tamamladı. Projemiz tamamlandı. Projenin bir raporu ve 4 ilde yaptığımız eğitimler vardı. Şimdi Amasya Belediyesinin ev sahipliğinde ve OKA’nın ortaklığında Endüstriyel Tasarım konulu bir yarışma var. Yarışmanın konusu kent mobilyaları. Bu tamamen kendi bütçemizden karşılanmak üzere Amasya Belediyesi ile ortaklaşa yürütüyoruz. Bu proje çok önemli bir proje" dedi.

EĞİTİM ALMAYAN İŞ BULAMIYOR


Projenin özellikle genç istihdamının geliştirilmesinde büyük önemi olduğunu söyleyen Özen, "Olaya şöyle bakmak gerekiyor: Gençler eğer nitelikleri varsa, vasıfları uygunsa iş bulabiliyor. Ancak iyi eğitim almadılarsa iş bulamıyorlar. Endüstriyel tasarım konusunda eğitim alan çocuklar hemen hemen Amasya, Tokat ve Çorum’da başvurdukları her yerden kabul görüyorlar. Çünkü bilgisayar kullanmayı, program ve yazılım dillerini öğreniyorlar. Ayrıca kendilerini geliştirmek üzere girişimcilik, hukuk ve benzeri dersler de alıyorlar. Hep söylenir ya ‘ne iş olsa yaparım’ diye. ‘Ne iş olsa yaparım’ devri bitti. Biz bu Endüstriyel Tasarım Projesi ile gençlerin önündeki engelleri kaldırmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.