banner388
banner390
banner410
banner408

Mutasavvıf Ömer İnançer cami ve külliyeyi gezdi

Mutasavvıf-yazar Ömer Tuğrul İnançer, cami ve külliyeyi gezdi. İnançer, cami ve külliyeyi çok beğendiğini dile getirdi.

banner269

Mutasavvıf Ömer İnançer cami ve külliyeyi gezdi

Mutasavvıf-yazar Ömer Tuğrul İnançer, cami ve külliyeyi gezdi. İnançer, cami ve külliyeyi çok beğendiğini dile getirdi.

15 Nisan 2018 Pazar 19:40
Mutasavvıf Ömer İnançer cami ve külliyeyi gezdi

Samsun Haber-Samsun İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok'un yaptırdığı Karadeniz'in en büyük cami ve kulliyesini  Mutasavvıf-yazar Ömer Tuğrul İnançer, eski Gençlik ve Spor Bakanı ve AK Parti Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, Başkan Tok'la birlikte ziyaret ettiler.

Cami ve kulliye hakkında görüşlerini belirten Mutasavvıf-yazar Ömer İnançer, "Bu eser tamamlandığında eşsiz bir medeniyet merkezi ve inanç turizminin yeni adresi olacak" dedi.

Başkan Tok, ziyarette bulunanlara cami ve kulliye hakkında bilgi verdi.

İNANÇER, BAŞKAN TOK'U TEBRİK ETTİ

Cami ve külliye içerisinde tamamlanan çalışmaları yakından inceleyen İnançer, "Tarihi camiler ve külliye kültürüne hakim olan biri olarak İlkadım Belediye Başkanımız Erdoğan Tok'u tebrik ediyorum. Gerek mimari yapısı gerekse manevi getirisi düşünüldüğünde Karadeniz’de bir inanç turizmi merkezi olacağını düşünüyorum. Selçuklu mimarisinin özelliklerini kullanarak tasarlanmış olması da tarihimize açılan bir pencere hüviyeti kazandırmış. Bu anlamlı eserde emeği geçen herkese ve anladığım kadarıyla çok emek harcayan Başkanımız Erdoğan Tok'a teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

İnançer'in fikir ve görüşlerinin önemli olduğunu vurgulayan Başkan Tok, "Değerli hocamızın tecrübelerini bildiğimiz için fikirlerinin ve tavsiyelerinin bizler için büyük değeri var. Şehrimizde uzun yıllar sonra bir belediye başkanı olarak cami yapmanın bizlere nasip olmasının heyecanını yaşarken bir yandan da en iyisini yapmak için adeta gecemizi günümüze katarak çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bizleri kırmayarak görüşlerini paylaşan İnançer’e ve bizleri yalnız bırakmayan Gençlik ve Spor Eski Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’a teşekkür ederim" dedi.

 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hüseyin 2018-04-16 23:10:20

Inanc turizmi ifadesi talihsiz olmus Omer Tugrul Inancer den boyle bir tabir beklemezdim. Kendine has uslubuyla bir nukte yapmis ise ayri.m