banner388

Mustafa Öztürk: Samsun'un umudu  turizm

SAMTİAD Başkanı Mustafa Öztürk, "Doların yükselişi ile cazip hale gelen Türkiye'nin ve Samsun'un umudu turizm" dedi.

Mustafa Öztürk: Samsun'un umudu  turizm

SAMTİAD Başkanı Mustafa Öztürk, "Doların yükselişi ile cazip hale gelen Türkiye'nin ve Samsun'un umudu turizm" dedi.

29 Ağustos 2018 Çarşamba 13:34
Mustafa Öztürk: Samsun'un umudu  turizm

Samsun haber - Samsun Turizm ve İşadamları Derneği (SAMTİAD) Başkanı Mustafa Öztürk, doların yükselişi ve turizm ile ilgili açıklamalarda bulundu. Amaçlarının Samsun ve bölge turizmine katkı sağlamak olduğunu belirten Öztürk, "Turizm Samsun'un tarım ve hayvancılık ile birlikte en büyük şansı. Turizm, ekonomimizin gelişmesi, üyelerimiz ve Samsunlu işadamları ve esnafların kalkınması, istihdamın artması için motor olacak bir sektör. Otelcilik olarak alt yapısı her geçen gün güçlenen bir şehir Samsun. Ancak tarihi ve turistik değerlerinin tanıtımı sonrasında gelen turistlerin ağırlanması için bu eserlerin ve güzelliklerin bulunduğu yerlerde de altyapı hazırlanması gerekir" dedi. 

SAMTİAD'ın hedefleriyle ilgili bilgi veren Başkan Öztürk, "Merkezden başlayarak bu çalışmaların hayata geçirilmesi, şu anda hedefimiz olan, Avrupa, Ortadoğu ve Arap ülkelerindeki turistlerin Samsun'a getirilmesi ve burada konaklamalarının sağlanması, alışveriş yapmaları, alışveriş yapabilecekleri işletme ve mekanların tanıtımı için çalışmalarımız sürüyor. Samsun'da konaklama sektörü yaz aylarında kültür turizmi ve araplar ile yeterli oranda doluluk yakalıyor. Ancak bu en çok 4 ay devam ediyor. Sonraki süreçte firma temsilcileri, satış elemanlarının günübirlik konaklamaları ile ayakta durmaya çalışıyor. Dolar ve Euro'nun yükselmesi firmaları da etkileyeceği için bu yıl, kış sezonunda günübirlik konaklamalarda da % 30-40 oranında azalma bekliyoruz." diye konuştu.

Samsun'un umudunun turizm olduğuna değinen Başkan Öztürk, "Doların yükselişi ile cazip hale gelen Türkiye'nin ve Samsun'un da umudu  turizm. Samsun'un yeterli ve gerçekçi tanıtımı ve projelerle Ortadoğu ve Arap ülkelerinde , Avrupa'da ciddi, sonuç getiren çalışmalar planlıyoruz. Samsun ve bölge turizmini desteklemek va tanıtım amacıyla da "Karadenizguide" isimli bir dergi çıkarttık. 2 ayda bir yayınlanan ve internette de e-dergi olarak ulaşaılabilen dergimizin 3. sayısı da ekim ayında çıkıyor. Önümüzdeki günlerde derneğimiz, Samsun turizmi , ekonomisi, üyelerimiz açısından önemli proje ve çalışmalarla gündeme gelecek" şeklinde ifade etti.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Misafir55 2018-08-29 17:09:19

beş yıldızlı içinde akuapark i olan bisuru havuzu olan otelin varmi hangi turizm firmasında tatil fırsatı sunuluyor hangi katoloktasin samsun.