banner388
banner390
banner410
banner408

Mustafa Demir'den dev projeler!

Mustafa Demir, 31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçim çalışmalarını sürdürdü. Demir, Samsun'da trafik sorunu ve piyasanın canlanması için dev projelerini açıkladı.

banner269

Mustafa Demir'den dev projeler!

Mustafa Demir, 31 Mart tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçim çalışmalarını sürdürdü. Demir, Samsun'da trafik sorunu ve piyasanın canlanması için dev projelerini açıkladı.

28 Şubat 2019 Perşembe 23:43
Mustafa Demir'den dev projeler!

Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir, 'Çiftlik' olarak bilinen İstiklal Caddesi'ni yeniden trafiğe açacaklarını, Gazi Caddesi ve etrafının yeniden düzenleneceğini açıkladı

Cumhur İttifakı Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir, kent merkezinin 'ana damarları' olarak nitelendirdiği Çiftlik ve Gazi başta olmak üzere önemli caddelerle ilgili projelerini açıkladı. Demir, "Böylece Samsun'un kent merkezindeki ticareti canlandıracağız" ifadelerini kullandı..

Beraberinde İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ile birlikte Çiftlik Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin kahvaltı programına katılan Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Demir önemli açıklamalarda bulundu. Demir, Çiftlik Caddesi'ni yeniden trafiğe açacaklarını, Gazi Caddesi ve etrafının yeniden düzenleneceğini açıkladı.

YENİDEN TRAFİĞE AÇILACAK

Samsun'un en ünlü caddesi olarak bilinen İstiklal(Çiftlik) Caddesi'nin tamamen iyi niyetli hedefler doğrultusunda trafiğe kapatıldığını fakat bu durumun caddeyi olumsuz etkilediğini belirten Mustafa Demir, "Caddenin trafiğe kapatılması ve orada yapılan imalatlar iyi niyetle yapılan bir trafiğe kapatmadır. Yayalaştırılırsa orada daha rahat bir ticaret olur diye, sanıyorum, oradaki esnaf arkadaşlar da onu beklediler. Yoksa tepki koyardınız. Geldiğimiz nokta şuan Çiftlik Caddesi eski hüviyetinde değil. İnsanlar, sırf Çiftliği dolaşayım diye evinden çıkardı, dolaşırdı, alışverişini yapardı, o bölgeden evine dönerdi" sözcüklerini kullandı.

TİCARET ATAKUM'A KAYDI

Samsun’u Samsun yapan değerler olduğuna dikkati çeken Demir, "Samsun denince akla Çiftlik, Mecidiye, Saathane, Subaşı, Cumhuriyet Meydanı  gelir. Daha eskilerde fuar gelir, öte tarafta Gaziler Durağı gelir. Eski adı Yeni Hamam Caddesi şimdiki Fatih Sultan Mehmet Caddesi gelir. Sonra Selahiye gelir, Kadifekale gelir, Kökçüoğlu, Saitbey, Yenidoğan gelir. Yani bakarsanız aslında Samsun bu. Aslında Çiftlik Caddesi'nin şuanki ticari kaybı bir tek trafiğe kapatılması ile alakalı değildir. Atakum gelişti, 200 bin nüfusu var. O bölgedeki çok sayıdaki insanımız şimdi Atakum’da. Şehir büyüyor bir taraftan, alışveriş merkezleri açıldı. Ciddi anlamda ticaret oralara doğru kaydı. Atakum, Çiftliğin ticaret profiline hemen hemen rakip olarak avantajı elde etmiş oldu" dedi.

KENTTE PİYASA CANLANACAK

Ticaretten gelen biri olarak Samsun için 'topyekün uygulanacak entegre projeler' üreteceklerini söyleyen Mustafa Demir, "Samsun’un kent merkezine eskisinden daha marka değeri yüksek, gelecekte tekrar fonksiyon kaybına sebep olmayacak uzun vadeli vizyon bir fonksiyon yüklememiz lazım. Samsun’u tarif ettiğimiz şekilde projeleri hayata geçirmemiz lazım. Bu da Samsun’un merkezini turizm ve ticaret merkezine dönüştürürsek mümkün olur. Kent merkezindeki ticareti mutlaka artıracak, yeniden canlandıracağız. Seçimden sonra bunun üzerinde çok duracağız" diye konuştu.

YENİ KÜLTÜR ORTAYA ÇIKACAK

Mustafa Demir, açıklamalarının son bölümünde ise Gazi Caddesi'ne de değinerek, "Gazi Caddesi'nin de otopark problemini çözeceğiz. Çiftlik ve Gazi caddeleri altında, üstünde belli yerleri kamulaştıracağız. Buralar otopark ve yaşam merkezlerine dönüştürülecek. Şu ana kadar Çiftlik, Gazi, Hançerli'nin bir kısmı, Pazar Mahallesi gibi bölümlerde 12 adayı tespit etti. Bu yapı adalarının kaldırılmasıyla etraftaki adaların nasıl gün yüzüne çıktığını, bir rahatlama olduğunu, altında da otopark problemine çözüm üretildiğini, oradaki yaşam alanıyla daha sempatik, insanları birbirlerine yaklaştıran, yeni bir mahalle kültürünün, bir semt kültürünün gelişmeye başladığını göreceksiniz" şeklinde konuştu.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SS 2019-03-01 02:03:09

yandaş haber yapıyorsunuz editör efendi sanki samsun un tek adayı %10 mustafa ve inşaat çı erdoğan diğer adaylar hakkında en ufak bir haberiniz yokk

Avatar
Alper 2019-03-01 09:03:04

Çiftlik Caddesini trafiğe kim kapattı? Kapatırken kaç lira harcadı? Şimdi trafiğe açarken kaç lira harcanacak?

Avatar
tarihçi 2019-03-01 08:48:10

Çiftlik caddesinin trafiğe açılması ile ,oradaki ticaretin canlanacağını düşünmek nasıl bir mantık? çiftliğin eski halini bilmiyor tabi sayın başkan adayı. yüksek sesle müzik dinleyerek son sürat giden magandalar için yeni bir güzergah açmaktan başka bir işe yaramaz bu proje.

Avatar
Sanson 2019-03-01 01:13:07

Çiftlik kesinlikle trafiğe açılmamalı,kesinlikle.Çiftlikte ne esnafı kaldı ki,cep telefonu kılıfçı,dönerci haricinde bişe yok,avm ye gitti hepsi,kontürcü,sayısalcı,kılıfçı için trafiğe açıp mahvetmeyin çiftliği,eski hali berbattı ,it kopuk araba kiralayıp milletin üzerine sürerdi,çiftlikte yürümek mümkün değildi.şimdi ne güzel araba sesi ,egzozu yok,medeni insan gibi gezebiliyoruz.İstanbulda istiklal caddesi,ankarada yüksel,karanfil sokaklar neden trafiğe kapalı,orda esnaf nasıl iş yapıyor?çiftlikte esnaf falanda kalmadı,popülizm ugruna çiftliği trafiğe açıp mahvetmeyin,ben bir daha çiftliğe gitmem,ordaki esnaf birbirlerine satış yapar artık.

Avatar
Totti 2019-03-01 08:37:37

Çiftlik caddesini trafiğe niye kapattınız niye aciyonuz yoksa onuda chp mi yapti

Avatar
Samsun55 2019-03-01 09:00:29

çiftlik caddesinin açılmasıda noluyor,bu arada bizler kapalı halini sevdik, böyle bişey yapıçaksınız Hani(referandum vardı) halka sorucaktınız. yine ben yaptım oldumu oluçak ..Ben olsam olası yolları genişletir ,ya da alternatif yolllar ararım.o bölgede bir kapalı alan orası ,alışveriş merkezlerinden dolayı değişen birşey fantazi yapmayın olmayacakkkkkkkk yazık etmeyin.

Avatar
Çarşambalı 2019-03-01 09:01:32

iş aş ,Para varsa piyaSA çanlanır..

Avatar
Cafer candan 2019-03-01 11:32:58

Ciftlik caddesi trafiğe kapanır büyük proje diye sunulur..yemez tekrar açılmak istenir bu da büyük proje diye sunulur.garip.