banner388

Murzioğlu’ndan Mobilyacılara Teşekkür

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, mobilya sektör temsilcilerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Murzioğlu’ndan Mobilyacılara Teşekkür

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, mobilya sektör temsilcilerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

09 Aralık 2016 Cuma 13:16
Murzioğlu’ndan Mobilyacılara Teşekkür

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Ekonomi Bakanlığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (URGE) programı kapsamında, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Meclis Başkanı Aydın Özvatan, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören, Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Serinkaya, Samsun TSO Meclis Üyesi ve Samsun Mobilyacı İşadamları Derneği (MOBİD) Başkanı Erkan Malkoç, Dernek Yönetim Kurulu ve üyeleri katılımıyla Samsun Mobilya Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılmasına Yönelik Eğitim Toplantısı düzenlendi. 

Yeni yönetim sürecinde mobilya sektörünün üretim, mağazacı ve tedarikçilerini bir arada hareket ettirebilmek adına çalışmalar yürüttüklerini belirten Samsun TSO Meclis Üyesi ve Samsun Mobilyacı İşadamları Derneği (MOBİD) Başkanı Erkan Malkoç, “Ticaret ve Sanayi Odamızın önderliğinde olan UR-GE programı kapsamında da eğitimlerimiz aralıksız sürüyor. UR-GE çalışmaları kapsamında bildiğiniz gibi yurtdışı olmak üzere birçok fuara ve çalışmaya katıldık. Önümüzdeki yılın Mart ayında düzenlenecek Mobilya Fuarı ile ilgili de çalışmalarımızı başlattık. Bizim önemsediğimiz iki tane konu var. Bunlar, yerelde çok daha güçlü ticaret yapmak ve ihracat payımızı daha da artırmak. Bildiğiniz gibi Kosova ve Arnavutluk çevresi gelişmekte olan bölgeler. İnşallah üretici arkadaşlarımızla beraber o bölgeye bir heyet yapacağız. O bölgelerden ofis, ev mobilyaları, mağazacılık ve ev tefrişatı konusunda görüşme yapmak isteyen firmalar var. Öte yandan Samsun’da 50’nin üzerinde ülkeden bin kişiden fazla üyesi olan Yabancı Uyruklu Öğrenciler Derneği var. Dernekle temasa geçerek, aileleri ticaret yapan öğrencilerle irtibata geçmek gibi bir çalışmamız var. İnşallah hep birlikte sektörümüzü daha iyi yerlere getireceğiz” dedi.

Toplantıda konuşan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, “Bilindiği üzere Odamızın organizasyonunda, Ekonomi Bakanlığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Programı kapsamında mobilya, gıda ve medikal sektörlerinin kapasitelerinin artırılmasına yönelik UR-GE çalışması yürütüyoruz. Bu sektörlere inşaatı da dahil ettik. Bu dört sektör içinde mobilya sektörü sizlerin de çabalarıyla gayet güzel çalışmalar yaptı. Sizlere gayretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Samsun mobilya sektöründe önemli bir yere sahip. Oda olarak, mobilya sektör temsilcilerimizin teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeleri ve yeni pazarlar bulmaları için önemli çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız çalışmaların geri dönüşünü görmek bizleri daha da mutlu ediyor ve heyecanlandırıyor. İnşallah mobilya sektöründe istediğimiz hedefe hep birlikte el ele vererek ulaşacağız” dedi.

Konuşmalar sonrasında Rönesans Değişim ve Yönetişim Bilimleri Enstitüsünden Ceyhun Yeşilyurt katılımcılara, “İhracata Yönelik Esaslar ve Uygulamalar” konusunda bir eğitim verildi.

Son Güncelleme: 12.12.2016 18:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.