banner388
banner390
banner410
banner408

Murzioğlu uyardı: Samsun bunu kaldıramaz

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Havaalanı 3 ayda bitmeli, aksi takdirde Samsun bunu çekemez" dedi.

banner269

Murzioğlu uyardı: Samsun bunu kaldıramaz

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, "Havaalanı 3 ayda bitmeli, aksi takdirde Samsun bunu çekemez" dedi.

29 Ağustos 2017 Salı 18:20
Murzioğlu uyardı: Samsun bunu kaldıramaz

Samsun haber - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 3 ay süreyle tadilata giren Samsun-Çarşamba Havalimanıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Davut Altan Meclis Toplantı Salonunda yapılan TSO Ağustos ayı olağan meclis toplantısında konuşan Başkan Murzioğlu, Samsun ekonomisiyle ilgili önemli konulara değindi.

"500 MİLYON DOLAR YATIRIM YAPACAK"

Samsun'da sanayi altyapısının en kısa sürede gelişmesi gerektiğine değinen Başkan Murzioğlu, "Samsun Büyükşehir Belediyesinin girişimleriyle ve Samsunlu iş adamlarının katılımıyla bir kahvaltı programı yaptık. Valimiz de katıldı. Sanayicilerin de katılımıyla çok verimli bir toplantı yaptık. Sanayinin gelişmesi, istihdamın artması ve Samsun’un ihracatının artması için sanayi alt yapısının yapılması şarttır. Ben bunu 10’larca defa söyledim, yine söylerim. O toplantıda sanayici bir iş adamı ağabeyimiz bizlere tercüman olarak 500 milyon dolar yatırım yapacağını ama alt yapısı tamamlanmış, ihracata yönelik bir organize sanayinin yapılmasıyla alakalı istekleri oldu. Bunlar bizim de isteğimiz" dedi.

"TAHAMMÜLÜMÜZ YOK"

Havaalanının 3 aydan uzun kapalı kalmasına tahammüllerinin olmadığını belirten Murzioğlu, "Samsun’da havaalanı kapandıktan sonra ticaret ve turizm alanında büyük bir sıkıntı içerisindeyiz. Havaalanı kapalı ve biz komşu illerden uçmak zorunda kalıyoruz. Büyük bir zaman kaybıyla karşı karşıya kalıyoruz. Şehrimizde gidiş-geliş alternatifleri çok fazlaydı. Buralarda onları da bulamıyoruz. Bulsak bile yakın şehirlere gidiş-geliş saatlerimiz, 3 saati bulabiliyor. Saatler uymuyor ve büyük bir mağduriyet içerisindeyiz. İstanbul’da saat 11.00’de olan bir toplantı için 1 gün önceden yola çıktım. Geri dönmek için de 1 gün kaldım. 5-6 saatlik bir toplantı için 2 geceyi İstanbul’da geçirmek zorunda kaldım. Bu mağduriyetin devam etmemesi için bize söylenen 3 aylık çerçevede havaalanının yapılmasını yetkililere duyuruyorum. Biz TSO olarak ilgili birimlerin hepsine bu konuyla ilgili yazıların hepsini yazdık. 3 aydan fazlasına tahammülümüz yok. 3 aydan fazla süreceğine dair söylentiler var. Bunun olmaması için yapılması gerekeni oda olarak yapıyoruz. Samsun bunu çekemez. Keşke bu çalışmalar olimpiyatlardan önce olsaydı, şimdi bitmiş olurdu" diye konuştu.

Son Güncelleme: 30.08.2017 17:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 2017-08-29 19:52:55

Bakan , sözleşmeye uymayacağını ve alanın trafiğe kapatılarak onarım yapılacağını söylediği toplantıda sessiz sedasız dinleyen, tek bir itiraz cümlesi kurmayan da sendin. Şimdi üfürmekle olmuyor başkan efendi