banner388

Murzioğlu'ndan Sert Tepki

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Hollanda hükümetinin Türk siyasetçilerine karşı ortaya koyduğu uygulamaları sert bir dille eleştirdi.

Murzioğlu'ndan Sert Tepki

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Hollanda hükümetinin Türk siyasetçilerine karşı ortaya koyduğu uygulamaları sert bir dille eleştirdi.

13 Mart 2017 Pazartesi 15:14
Murzioğlu'ndan Sert Tepki

Samsun Haber - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun uçağının iniş izninin iptal edilmesi ve ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın bulunduğu aracın durdurulmasının kabul edilir bir tarafı olmadığını belirten Murzioğlu, "Hollanda makamlarının nezaketsiz açıklamaları kısa zamanda yasaklama ve kısıtlamaları, en sonunda ise şiddete dönüşmüştür. Demokrasi ve özgürlüklere bağlılığını her vesileyle vurgulayan Hollanda makamlarının bu tavırları, Hollanda'daki Türk toplumunun demokratik haklarına ve onuruna yönelik açık bir tacizdir. Avrupa Konseyi Üyesi, NATO üyesi ve AB aday ülke olan Türkiye’nin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağına iniş izni verilmemesi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın bulunduğu aracın durdurularak, toprağımız sayılan elçilik binamıza girişinin engellenmesinin hiçbir şekilde izahı yoktur" ifadelerini kullandı.

“Bu davranışlara anlam vermek mümkün değil”

Hollanda hükümetinin, bir an önce takındığı tavırdan vazgeçmesi gerektiğini belirten Murzioğlu, “Hollanda'nın diplomatik kurallar, demokratik teamüller ve ahlaki normlarla tamamen çelişen, demokrasi ve insan haklarını hiçe sayan çirkin, seviyesiz ve antidemokratik tutumunu şiddetle kınıyorum. AB üyesi Hollanda'nın antidemoktatik bir tavırla sergilediği bu davranışlara anlam vermek mümkün değildir. Hollanda hükümeti demokrasi ve uluslararası hukuk çerçevesinde karşılığı olmayan yanlıştan geri dönmeli ve Türkiye Cumhuriyeti’nden özür dilemelidir” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.