banner388
banner390
banner410
banner408

Murat Toktaş’tan dalga kıran önerisi

Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Bölge Başkanı Murat Toktaş, “Belirlenen plajların olduğu yerlere yapılacak olan dalga kıranlar yaz ayı boyunca her gün denize girme imkânı sağlayacağı gibi kum kaymasını engelleyip boğulmaları da azaltacaktır” dedi.

banner269

Murat Toktaş’tan dalga kıran önerisi

Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Bölge Başkanı Murat Toktaş, “Belirlenen plajların olduğu yerlere yapılacak olan dalga kıranlar yaz ayı boyunca her gün denize girme imkânı sağlayacağı gibi kum kaymasını engelleyip boğulmaları da azaltacaktır” dedi.

07 Ağustos 2018 Salı 11:32
Murat Toktaş’tan dalga kıran önerisi

Samsun haber - Türkiye Otelciler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Karadeniz Bölge Başkanı Murat Toktaş, Samsun ve Karadeniz sahillerinin yeteri kadar turizmden kazanamadığını söyledi. Çeşitli çalışmaların hayata geçirilmesi gerektiğini ifade eden Toktaş, dalga kıran önerisinde bulundu.

Bu konuyla ilgili açıklama yapan Toktaş ”Samsun uzun sahili ve onlarca kilometre uzunluğundaki kumsalları ile sadece Karadeniz de değil Türkiye’de sayılı şehirlerden biri. Fakat Samsuna çevre illerden yaz aylarında deniz için gelenlerin şehrin ekonomisine katkı salamadığı gibi birde yerel yönetimlere yük olan hareketliği azaltmalı. Yerli turistten hak ettiği payı almalı” dedi.


Sahil şeridinde bazı düzenlemelerin yapılması gerektiğini belirten KATİD Başkanı Murat Toktaş ”Sahilde bazı noktalarda belediyelerimizin duş ve cafe hizmeti veren küçük tesisleri var ve halk bunlardan faydalanıyor. Bunların haricinde kumsalın bazı bölümleri özel işletmelere kiralanarak Alaçatı, Bodrum, Marmaris gibi özel plajların olması konforlu ve güvenli bir gün geçirmek farklı hizmet almak isteyen ve bununda bedelini ödeyecek misafirlerin daha fazla gelmesine imkân sağlayacaktır. Ayrıca, denize cephesi olan otellerimiz ne yazık ki deniz kenarında olmasına rağmen misafirlerine plaj hizmeti veremiyor. Bu tesislerin önlerinin otellere kiralanması talebe ivme kazandıracaktır” diye konuştu.


Dalga kıran önerisinde bulunan başkan Toktaş ”Belirlenen plajların olduğu yerlere yapılacak olan dalga kıranlar bu dezavantajı kesinlikle azaltacak ve yaz ayı boyunca her gün denize girme imkânı sağlayacağı gibi kum kaymasını engelleyip boğulmaları da azaltacaktır. Bu durum yerli turistin daha fazla gelmesini sağlayacaktır” şeklinde ifade etti.

Çalışmaların yapılmasıyla birlikte yerli turist sayısının artacağını vurgulayan Toktaş ”Amasya, Tokat gibi denize kıyısı olmayan illerden deniz için gelen çok oluyor. Fakat konforlu hizmet almak isteyen para harcayacak misafirleri şehrimize çekemiyoruz. Bu tür özel işletmelerin olması bu tarz iller harici Ordu Giresun gibi birçok ilden farklı segmentte misafirleri şehrimize çekeriz. Hatta yaz aylarında yoğunluktan dolayı hep sorun yaşan birçok ailenin Sinop yerine Samsunu tercih edeceğine eminiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Son Güncelleme: 08.08.2018 09:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Canik55 2018-08-07 11:50:53

Milletin sahilini bize verin biz zengin kaymak tabakadan para kazanalım .kaymağını biz zenginler yiyelim diyor.Sahiller babanın malı değil milletindir.

Avatar
Gözlemci 2018-08-07 12:09:25

Hesabı çok iyi yapılmalı. Dereköy balılçı barınagında yapılan yanlış hesaplama sonucu Taflan sahilleri perişan oldu. Onun verdiği zararı önlemek için Taflan sahillerine dalga kıran yapılarak cennet sahil betonla doldu. Bu seferde Çatalçam sahilleri yok oldu. Yanlışlıklar devam etti
Orayıda betonla doldurdular. Şimdi sıra incesu ve Atakum sahillerine geldi. Eskiden Taflanda denize doğru 100 metre eninde geniş kumsallar varken şindi millet güneşlenmek için 5 metre kumsal bulamuyor.Lütfen iyi yapalım derken doğanın dengesini bozmayın.

Avatar
Burak 2018-08-07 12:46:45

Haberin başlığı dalgakıran fakat haberin içeriğinde adam resmen sahilleri işletmecilik anlayışıyla işletelim para kazanalim diyor.Bugün özgürce denize girebilirken yarın para vererek girmek hangi akla mantığa sığar.

Avatar
Suat Uğur 2018-08-07 14:01:02

Dalga kıran yapılması sahilin doğal düzenini bozacaktır, deniz suyu daha pis ve kolibasi vb. gibi zararlı bakteriler mikrobik organizmalar büyük ölçüde artış gösterecektir. Bu akıl sahili bitirir ellemeyin güzelim sahile.

Avatar
Can 2018-08-07 12:11:05

Ne kadar buradan yazsamda olmayacak biliyorum lise zamanında atakum sahilini boylu boyunca inceledik resimler sahil güvenlik komutanlığında alınan bilgiler doğrultusunda çeken akıntı (rip) projemiz üniversitenin çok bilmiş profesörleri seçmeyip finale köpükten yapılma gezegen modelini seçmeleri bizim bilime verdiğimiz değeri gösterir ki bizim çalışmamaız sayesinde belkide boğulma vakaları hiç yaşanmıyacaktı ama boş şeylerede ihtiyacı var bu ülkenin sonrası beyin göçü

Misafir Avatar
Can 2018-08-07 18:10:02 @Can

Durum maalesef öyle

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Vatanperver 2018-08-07 13:57:15 @Can

Sayın Can eminim ki o profesörlerin çoğunun kime hizmet ettiği şüphelidir.Bu ülkede iş yapana Tuvalet temizletirler , iş yapmayanlar devletin imkanlarıyla rahat rahat gezerler.

Beğenmedim! (1)
Avatar
Mete06 2018-08-07 11:39:04

Hele şükür Samsun'da düşünen birileri varmış da bu düşünceyi hayata geçirecek birileri varmı.

Avatar
Murat 2018-08-07 12:19:41

Çok yerinde bir karar olur. Ayrıca sahildeki soyunma ve duş sistemlerininde kalitesi artırılmalıdır.

Avatar
Atakum 2018-08-07 12:19:55

dalga kıranlar taflan ve çatalcam civarında mevcut. açığa kayaları yığarak yapmışlar