banner388

Mundar hayvanı satacaktı bakın nasıl yakalandı

Mundar hayvanı satmak isterken yakalandı.

Mundar hayvanı satacaktı bakın nasıl yakalandı

Mundar hayvanı satmak isterken yakalandı.

17 Haziran 2020 Çarşamba 19:31
Mundar hayvanı satacaktı bakın nasıl yakalandı

Çorum’da mundar hayvanı satmak isteyen şahıs, dikkatli bir sürücünün ihbarı ile yakalandı. Veterinerlerin yapmış olduğu incelemeler sonucu mundar havyan etleri imha edildi.

MUNDAR HAYVANLARI PİYASAYA SÜRECEKTİ


Edinilen bilgiye göre, Ankara-Samsun karayolu üzerinde yol kenarında bir vatandaşın 2 tane ölü büyükbaş hayvanı kestiğini gören bir sürücü, durumu İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerine bildirdi. Ölü hayvanları ilçeye getirerek satmak üzere olduğu bilinen şahıs, ilçe girişinde yakalandı. Yakalanan şahıs ve aracın kasasında bulunan mundar hayvanlar mezbahaneye götürüldü.

Burada İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri ve veterinerlerin incelemesi sonucu mundar havyan etleri imha edildi.

İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından küpesi üzerinden Kırşehir ilinden alındığı öğrenilen buzağı için küpe sahibine, bildirim yapmadığı için 5996 sayılı veteriner hizmetleri bitki sağlığı ve yem kanunu 36. maddesi gereği bin 387 TL, kaçak ve belgesiz canlı hayvan veya hayvansal ürünler taşıyan araç plakasına 2 bin 781 TL, mundar hayvanı satmaya çalışan araç sürücüsüne ise 5996 sayılı veteriner hizmetleri bitki sağlığı ve yem kanunu 36. maddesi F bendi 8. fıkrası gereği 2 bin 781 TL cezai işlem uygulandı. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
umutcan 2020-06-18 13:36:37

salamun