banner388

Saygıdeğer gönül dostlarım selamlar ileterek söyleşime devam ediyorum. Konu başlığımda belirttiğim gibi kadınsız hayat düşünülemez. Bence bunun hayali bile kabus gibidir. Kadın evin çiçeği, gözle görülen gerçeğidir. Alın yazısı için bir şey demek haddimize düşmez ama hayatın gerçeklerini de kabullenmek gerek Hiç kimse yalnız dünyaya gelmemiştir. Mutlaka birileri vardır.

Kadın eli değen her şeyin güzel olduğu dillere destandır. Çünkü aynaya baktığımızda kendimizde temizlik intizam görüyorsak, kılık kıyafetimizi tasarlayıp itinalı sunan genelde kadındır. Anne olur, eş olur, bacı olur, kardeş olur, babaanne olur, teyze olur, hala olur, yenge olur.

Hayatla ilk danıştığımız akıl aldığımız anne oluyor daha sonra baba ile diyalog kurup sırayı kardeşler alıyor. Yakınlarımızın tamamını tanımak elbette büyük zaman alıyor. Çevremizdeki yakınları kolayca tanıdığımız gibi bazı komşuların samimiyeti bizleri kendilerine bağlayabiliyor. Hatta mübarek günlerde soframızı rahatça paylaşıp mutluluk duyuyoruz.

Misafirperverliği de kadınlardan öğreniyoruz Kadınsız eve gelen misafirler yeterince memnun ayrılamıyorlar. Çünkü kadınların ikramı daha temiz ve güzel oluyor. Yaptığı yemekler güvenle yenildiği gibi, sunduğu çaylar ve kahvelerde kıvamında oluyor. Bir çok iş yerlerinde kadınlara rastlamak mümkündür. Her türlü makama yakışıyorlar.

Siyasete atılanlar bile kısa sürede başarısını gösterebiliyorlar. Mutluluğu yaşayan da, yaşatan da kadındır. Eli öpülesi analar nice kadınların var olmasına vesile olmuştur. Tüm erkeklerin

analarına, kadınına sahip çıkmasını öneriyorum. Sokakta acı ve hüzün içinde kıvranan, çocuklarıyla perişan olan nice çaresiz kadınlarımız var. Devletimizin dul kadınlara maaş vermesini menfaati doğrultusunda eleştirenler olmuştur.

Yalnız yaşayan erkeklerin bir çoğu evlenmek isteyebilir ama hiç bir kadına zorla sahip olma gibi bir duyguya kapılmamalı. Zorla güzellik olmadığı gibi zora ki evliliklerin uzun ömürlü olmadığı da bilinen gerçekler arasındadır. Allah hayırlısını yazsın derim.

Tüm sorunlar, dertler kadınlar üzerinde odaklanıyor. Hane içinde yaşanan kavgalarda erkek başını alıp gidiyor ama! kadın tümüyle çocuklarına sahip çıkıyor. Kadınsız hayat düşünen erkekler bence sorumluluktan kaçmaktadır. Oysa her sorumluluğun mutlaka mükafatı vardır. Vatana, millete hayırlı evlat yetiştirmek elbette ömrümüzü yarıya düşürüyor. Çocuklarımız değerli makamlarda hizmetini sürdürdükçe de mutluluktan uçuyoruz. Bu evlat benim diyebiliyoruz. Yüz kızartıcı suç işleyince de kaçacak delik arıyoruz. Ama kadınlar, analar her sorunu göğüslüyor.

Merhum analara, kadınlara Allah'tan rahmet diliyorum, yaşayanlara sağlıklı, huzurlu uzun ömürler diliyorum.

Hoşça ve dostça kalınız.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.