banner388
banner390
banner410

Gün geçmiyor ki taciz gibi iğrenç bir kelime görsel ve yazılı basında gündeme düşüp içimizi parçalamasın. Kadına, çocuğa, hayvana yapılan tacizler inanılır gibi değil, sağlıklı düşünen bir insanı bile çığırından çıkarıp isyan ettirir nitelikte. Bu gibi yaratıklara, insanım diyen herkes ama herkes isyan ederken, adaletin kılıcının keskin olmaması bizlerin daha da çıldırmasına sebebiyet vermektedir.


Bu canavarların, olayların ateşli olduğu dönemde tutuklanıp, sonrası serbest bırakılmaları, bende  can güvenliği açısından alı konulup korumaya alındığı hissi uyandırması da bir başka içimi acıtan durum olmuştur hep. Tabii ki kanunların bu denli yanar dönerliği bu gibi yaratıklar içinde bulunmaz bir nimet oluyor ya
bir iki yıl ceza alıyor ya da serbest bırakılıyorlar maalesef. Kanunlarımızın bu denli esnekliği karşısında içi yanan tacize uğrayan, yakınlarını ve adil, vicdan sahibi
herkesin üzülmesine neden olmaktadır. Kanunlarımızın yeni düzenlemelerle caydırıcılığının artırılması tek dileğimdir. Bu nasıl bir beyin yapısıdır ki kadına, çocuğa ve hayvanlara ki korunması özen gösterilmesi gereken canlılar olmaları gerekirken ya tecavüz ya da şiddet uygulayarak yaşam haklarını ellerinden iğrençliğinizle alabiliyorsunuz. Ne kadar acizsiniz ki sizden güçsüzleri yok ediyor ya da iğrenç emellerinize alet ediyorsunuz. Ne kadar kendinizi sevmiyorsunuz ki hiçbir canlıyı sevemiyorsunuz. O kadar  mide bulandırıcınız ki hayatınız boyunca yaptığınız iğrençlik kara lekeniz olarak kalıyor.


Tecavüz, sözlü ya da fiziksel şiddetin hiçbir anlamlı açıklaması olamaz. Nedense hep kadın, çocuk ve hayvanlara uygulanması kişinin ya da kişilerin aciz ve hasta bir ruha sahip olmasındandır. Dünyaya getirdiğin bebeğini kişiliği, görgüsü, bilgisi ve eğitimi ile hamur gibi sen şekillendiriyorsun. Çocuk yetiştirirken cinsiyet ayırımı yapmadan, eşit koşullarda yetiştir. Erkek çocuğunu, dünya onun etrafında dönüyor, merkez kendisi gibi hissettirmeden saygı, sevgi ve güven duygusu ile büyütmezseniz, tüm canlılara sevgiyle, merhametle yaklaşması gerektiğini öğretmezsen, ileride potansiyel ego kurbanı, acımasız birer bireyler olarak çevresinde felaketlere sebep olabilirler.
Ebeveynler; unutmayalım bizler ne kadar insansak çocuklarımız da o kadar insan olabilirler.


Yani demem o ki ÇOCUĞUNUN AYNASI SENSİN...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.