banner388

Cehalet; top, tüfek ve en tehlikeli silahlarla sınıra dayanmış düşmandan daha tehlikelidir. Milli düşmanlarımız vardır. Zaman, şartlar, ilişkiler ne olursa olsun, daima düşmanımız olarak kalacaklardır. Bir millet için en büyük tehlike, cehalettir. Cahil bir milletin düşmana ihtiyacı yoktur. Onun kendine verebileceği zararı ne en güçlü düşman verebilir ne de en
tehlikeli silah. Bu sebeple en büyük düşmanımız; cehalettir ve bu düşmanla her daim savaşmak, en büyük vazifemizdir.


Cehaletin hâkim olduğu topluluklarda, birlik yerini bölünmelere, sevgi nefrete, saygı hoyratlığa, hukuk güce, eğitim cahilliğe bırakır; gerçekleri söyleyen aydınlar mahkûm olur, sahte vaatlerle ve duygusal cümlelerle milleti kandırıp gazını alanlar yükselir. Cehaletten uzak, eğitimli ve milli ruha sahip bir milleti, hiçbir top, hiçbir tüfek ve hiçbir devlet yıkamaz. Bu sebeple; her alanda ilerlemek, büyümek ve hükmetmek isteyen bir millet, en büyük yatırımları eğitime yapmalıdır. Köprüler yıkılır, gökdelenler çöker fakat iyi eğitilmiş toplum, kaybedilen her şeyin yerini daha iyisi ile doldurur.


Millet olarak yükselmenin yolu; eğitimdir. Devlet bazen her işe yetişemeyebilir, bazı durumlarda vatandaş elini taşın altına koymasını bilmelidir. Özellikle sanatçılar, film yıldızları ve futbolcular, okul, üniversite ve kütüphaneler yaptırabilir ve millet sayesinde kazandıkları yüksek miktardaki paraların hakkını verebilirler. Ülkenin yönetimi devlete aittir fakat ülke herkesindir. Sevgili okurlar; bazı kişiler her söylenene körü körüne inanırlar. Bu cahilliğin sebebidir.


Cahil insanları kullanmak kolaydır. Cahil insan basit düşünür. Tek düzedir, asla sosyal olamaz. Dinimizin en önemli sözü olan “oku” sözünü bir türlü idrak edemezler. En tehlikeli cahillerde okumuş cahillerdir. Bunların kafaları çoğunlukla şeytani düşünceler ile doludur. Öğrendikleri bilgilerini kötülük yapmaya ve cahil insanları kandırmaya, aldatmaya ve yönetmeye kullanırlar. Cahil insan okumuş cahillere çabuk inanır. İtimat eder. Güvenir. Cahil anne ve baba, çocuklarını da kendileri gibi yetiştirmek ister. Çocukları onlara soru sorduklarında, mantıklı bir cevap verebilme bilgisinden yoksun olduklarından cevap yerine sus, konuşma, günaha girme diyerek Allah ile korkuturlar. Medeni insan, olgun insan, akil insan olmak kolay değildir.


Medeni insan, kadını ile erkeği ile birlikte yürüyebilendir.. Baba ve anne medeni olursa çocukları da medeni olacaktır. Ne ekersen onu da biçersin. Sonuç olarak cahillik kötü nesillerin yetişmesine, kötü nesiller kötü bir geleceğe, kötü bir gelecek dünyanın kirlenmesine, dünyanın kirlenmesi yok olmaya mahkûm bir gelecek yaratmaktır. Ahlaklı ve dürüst olmak bilgi ile olur.
Cehalet ilk önce aileyi sonra da ülkeyi batırır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
muzaffer kurt 2021-02-21 20:53:40

KELİMENİN BİTTİĞİ YER HARİKA TESPİT HOCAM BİZİ AYDINLATTIGIN İÇİN EYVALLAH YA ALİM OLUCAZ YADA ZALİM BAŞKA YOLU YOK..