banner388

Mümin Argun'un kaleminden; "Bahanelerin arkasına sığınmak"

Mümin Argun'un kaleme aldığı "Bahanelerin arkasına sığınmak" adlı yazı okuyucuyla buluştu.

Mümin Argun'un kaleminden; "Bahanelerin arkasına sığınmak"

Mümin Argun'un kaleme aldığı "Bahanelerin arkasına sığınmak" adlı yazı okuyucuyla buluştu.

25 Nisan 2021 Pazar 19:30
Mümin Argun'un kaleminden; "Bahanelerin arkasına sığınmak"


Hakikat gerçeklerine hiçbir bahane perde olamaz düsturunu hep unuttuk. Hakikat gerçeklerinden kastım kulluk vazifesini idrak etmek ve hayatımıza uygulamaktan bahsediyorum, çünkü iş kulluk vazifelerini yapmaya gelince hep ihmal ediyoruz ve günümüze göre bahaneler üretip arkasına sığınmaya çalışıyoruz. Sonsuz Kudret ve Merhamet Sahibi Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’in çokça ayetlerinde bizi imtihan ettiğini, O’na kulluk için yaratıldığımızı bizlere bildirir. Mademki imtihandayız ve buna iman ediyoruz o halde sınavdaki bir öğrenci gibi davranmalıyız. Namaz kılmamak için çoğu zaman hazır cevaplar verilir. Bu cevapların en başında, “Çok yoğun işlerim var, iş yerim müsait değil, abdest alamıyorum, hele zaman hiç yok.” veya “çalıştığım iş çok zor ve elbiselerim kirleniyor, fırsat bulamıyorum, onun için namaz kılamıyorum.” der ve buna benzer cevaplar verilerek namaz kılmamak için bahanelerin arkasına saklanılır.


Aslında vicdanın sesi dinlenilse bu bahanelere net cevap verecektir ama şeytan çoğu zaman vicdanın yani kalbin derinlerinden gelen sesi kısmaya çalışır ve maalesef çoğu zamanda
başarılı olur. Kalbin derinliklerinden gelen hakikat cevaplarını herkes kalp kulağıyla mutlaka işitir, işitir işitmesine ama o hakikat cevapları ile imtihanda olduğunu unutur.
“ Mutlaka namaz mı kılmam gerek, kılmasam ne olacak ki? Benim kalbim temiz, kimseye bir kötülüğüm yok ki? Allah’ın benim namazıma ne ihtiyacı var ki?” Böyle cevaplarda verilir
namaz kılmamak için…


Kendilerince haklı olabilirler, bilmezler ki bu tür bahaneler şeytanın birer oyun ve aldatmacasıdır. Biliyorum, şeytan yine sağdan yaklaşacak ve diyecek ki; “ Daha gençsin, önünde uzun bir hayat var, şimdi gençliğini yaşa, keyfine bak, namaz senin neyine, sonra tövbe eder namaza başlarsın.” Evet, bu şekil fısıldar şeytan… Unutmayalım ki, o bizi cehenneme götürene kadar peşimizi bırakmaz. Namaz bütün kötülüklerden alıkoyduğu gibi hakkıyla namaz kılanlar kalp kulağıyla o sinsi düşmanın fısıltılarını işitir fakat tuzağa düşmez. Bilgisayara kurulan virüs programı gibi, hayatımıza namaz virüs programını kurmalı ve günde beş defa bu virüs programını çalıştırmalıyız. Aksi takdirde ahir zamanın sayısız virüsleri her tarafımızı kuşatır ve bizi esir alır.


Madem hakikati bildiğini inkâr etmiyorsun, peki ne zaman hakikate sarılacak ve namaz kılacaksın? “Kılarız kılarız elbet bir gün kılarız” diyorsun. Ya bir gün dediğin o gün gelmeden, ecelin gelirse o vakit ne yapacaksın. Hani sınavdayız ya her an zil çalabilir ve sınav süresi dolabilir.. 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
muzaffer kurt 2021-04-25 21:35:11

HERKES YAPTIGINLA KALACAK...SEVĞİYLE KAL HOCAM