banner388

Motorlu gezgin yol anılarını anlattı

Motoru ile 3 kıtada 20'ye aşkın ülkeyi gezen Asil Özbay yol anılarına Samsun'da paylaştı. Özbay, 'Motorcu Dostu Trafik' kapsamında 'Yol Hikayeleri' söyleşilerini sürücülere aktardı.

Motorlu gezgin yol anılarını anlattı

Motoru ile 3 kıtada 20'ye aşkın ülkeyi gezen Asil Özbay yol anılarına Samsun'da paylaştı. Özbay, 'Motorcu Dostu Trafik' kapsamında 'Yol Hikayeleri' söyleşilerini sürücülere aktardı.

08 Temmuz 2018 Pazar 17:18
Motorlu gezgin yol anılarını anlattı

Samsun Haber-Asil Özbay'la Yol Deneyimleri gezici etkinliklerinin 3.'sü Samsun'da gerçekleştirildi. İstanbul ve Ankara'da düzenlenen etkinliğin 3. ayağını Samsun'da gerçekleştiren Asil Özbay'ın hedefi tüm araç sürüclerine ulaşmak. Akademisyenliğinin yanı sıra 16 yıllık motosiklet sürücüsü olan Özbay, 3 kıtada gezdiği 20 farklı ülkenin yolları ile ilgili edindiği bilgilere ve güvenli sürüşün nasıl sağlandığını etkinlikte buluştuğu sürücülere anlattı.

"Türkiye trafiği için elimi taşın altına koyacağım"

Motosikletin hayatında büyük bir yeri olduğunu dile getiren Asil Özbay, "Yurt dışı ve yurt içinde uzun rotalar yaptım. Artık Türkiye trafiği için elimi taşın altına koymak istediğime karar verdim. Yollarımız Aytemiz'le kesişti. Projeyi anlatıyorum. Motosiklet kullanıcıları ile bir araya gelip mevcut sorunlara çözümler üretmeye çalışıyoruz. Gittikçe büyüyen bir proje. Trafik problemi evrensel bir sorun. Motosiklet kullanıcısı olarak dünyanın neresine giderseniz gidin zorluk yaşıyorsunuz. Türkiye biraz daha zor süreçler geçiriyor. İlk kez bir firma arkamızda oldu bu şansı iyi değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Eğer başaramazsak 'motorcular bir şeyler yapıyor ama sonuç alınamıyor' gibi bir imaj oluşacak. Bunun için hep beraber elimizden geleni yapmamız gerekiyor. Devletimizde destek oluyor. Fırsatı bulmuşken değerlendirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

"Eğitim bizi hayatta tutuyor"

Gezginlik sırasında yaşadığı motor arızalarına kolay, hızlı ve pratik çözümler geliştirdiğini ifade eden Özbay, "Erkek motosiklet kullanıcısı hangi zorlukları yaşıyorsa, problemlerin üstesinden nasıl geliyorsa; ben de o şekilde arızaların veya problemlerin üstesinden geliyorum. Bir problemle karşılaştığınızda ona göre çözüm üretiyorsunuz. Ama mutlaka önlem alınması gerekiyor. Her yola çıktığımda ben bugün düşeceğim ne giyebilirim diye düşünüyorum. Bugün bir kaza yapma olasılığım var nasıl korunabilirim. Bunu düşünerek yola çıkıyorum. Ekipman kullanmak bizi hayatta tutmuyor. Sadece düştüğümüzde daha az hasar alıyoruz. O bizim hayatımızı kurtarmıyor. Bizi hayatta tutan şey eğitim. İnsanlar motosiklete verdiği parayla önce bir eğitim alsın. Bu eğitim sürücü kurslarından değil mesleği motosiklet eğitmeni olan kişilerden alınmalı" sözcüklerini kullandı.

"Seyahat sebebim, farklı kültürler öğrenmek"

Bir sonraki yurt dışı gezisinin İran seyahati olduğunu söyleyen Özbay, "İran'a gidiyorum. Karadeniz üzerinden 25 günlük bir rota. Her sene farklı kültürleri tanımak ve insanlarla paylaşmak için yaptığım bir yolculuk var. Ondan sonra Akdeniz üzerinden Ege Marmara'ya doğru devam edeceğim. Motosikletle 3 farklı kıtada yaklaşık 20 ülke gezdim" diye konuştu.

Türkiye'de büyük bir kitleye ulaşmak için şehir şehir gezen Özbay, Samsun'un ardından Giresun, Trabzon ve Erzincan’da motosiklet tutkunları ile bir araya gelecek.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.