banner388

MMO Samsun Şubesi, bilirkişilik eğitimlerine başlayacak

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi,  temel bilirkişilik eğitimlerine başlayacak.

MMO Samsun Şubesi, bilirkişilik eğitimlerine başlayacak

Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi,  temel bilirkişilik eğitimlerine başlayacak.

06 Ekim 2017 Cuma 11:02
MMO Samsun Şubesi, bilirkişilik eğitimlerine başlayacak

Samsun haber - Makina Mühendisleri Odası Samsun Şubesi, 29 Eylül Cuma günü tarihli Resmi Gazete'de “Bilirkişilik Yönetmeliği” kapsamında Adalet Bakanlığı Hukuki İşleri Genel Müdürlüğü Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından eğitici olarak yetkilendirildi.

Makina Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özkan Er, üyelerine konu kapsamında eğitim vereceklerini aktararak 18 saat teorik, 6 saati uygulamalı olmak üzere en az 24 saatten oluştuğunu söyledi.

Başkan Yardımcısı Er yaptığı açıklamada, "Bilirkişilik eğitimleri zorunlu hale gelmeden önce Odamız meslektaşlarımıza yönelik kamulaştırma, makine değerleme, iş kazaları vb. konularda uzun yıllardır bilirkişilik eğitimleri yapmaktaydı. Şimdi ise ilgili kanun ve yönetmeliklerce bilirkişi olma özelliklerine sahip kendi alanında 5 yıllık mesleki kıdem kazanmış üyelerimiz ve vatandaşlarımıza açık hale geldi" dedi.

Eğitim başlıklarını sıralayan Er, "Yargılama Hukukuna İlişkin İlkeler ve İspat Hukukuna İlişkin Temel Kavramlar, Bilirkişinin Nitelikleri, Ödevleri ve Etik İlkeler, Bilirkişi İncelemesi, Rapor Yazımı Usul ve Esasları, Uygulama” ana başlıklarında eğitimler açılacak. Kursiyerler başarılı olduğu takdirde, Adli ve İdari Yargı Komisyon Başkanlıkları tarafından yapılan bilirkişilik ilanında belirtilen diğer şartları da sağlamaları halinde, almış oldukları sertifikayla birlikte bilirkişilik yapmak üzere başvuruda bulunabilecek" diye konuştu.
 

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunHaberMmo
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.