banner388

Minibüsçüler korsan taşımacılıktan şikayetçi

Samsun’un Tekkeköy ilçesindeki Büyüklü Özel Halk Minibüsleri Derneği çalışanları korsan taşımacılıktan şikayetlerini dile getirdi.

Minibüsçüler korsan taşımacılıktan şikayetçi

Samsun’un Tekkeköy ilçesindeki Büyüklü Özel Halk Minibüsleri Derneği çalışanları korsan taşımacılıktan şikayetlerini dile getirdi.

22 Mayıs 2017 Pazartesi 15:46
Minibüsçüler korsan taşımacılıktan şikayetçi

Samsun HaberMahallelerinde bulunan vatandaşların yüzde 60-70’inin Kirazlık ve sanayi bölgelerinde çalıştığından dolayı vatandaşların korsana daha fazla talep ettiğini ve bunun önüne geçemediklerini belirten Büyüklü Özel Halk Minibüsleri sürücüleri yetkililerden yardım istediler.

2 yıl öncesine kadar Tekkeköy ilçesindeki Büyüklü Mahallesinden şehir merkezindeki Cumhuriyet Mahallesine kadar yolcu taşıdıklarını fakat özel halk otobüsüne geçtiklerinden bu yana sadece Büyüklü Mahallesinden Tekkeköy tramvay durağına kadar yolcu taşımalarına izin verdiklerini belirten Büyüklü Özel Halk Minibüsleri Derneği Durak Başkanı Ömer Özdemir, “Özel Halk otobüsü olduk. Büyükşehir Belediyesi ile karşılıklı anlaşmadan dolayı M plakalarımızı 3 yıllığına askıya aldık. Bizim en büyük sorunumuz korsan taşımacılık. Bölge insanımızın yüzde 60-70’i Kirazlık ve sanayi bölgesine gidiyor. Bu yüzden de biz sadece Tekkeköy tramvay durağına kadar gittiğimiz için vatandaşlarımız da korsanı tercih ediyor. Korsan taşımacılar bizim hattımızda haksız kazanç sağlıyorlar. Yetkililerden bu konuda yardım bekliyoruz. Yetkililer ayrıca buradaki öğrenci servislerini de kontrol etsin. Bizler sabah 06.00’da işe başlayıp akşam 21.00’e kadar devam ediyoruz. Öğleden sonra buradan merkez 1 kişi bile gitmiyor. Bunları korsan taşımacılar alıyor. Cumhuriyet tarihinden beri burada dolmuşçuluk var. Az önce de dediğim gibi bizim tek sıkıntımız korsan taşımacılık ve yetkililerden bununla ilgili çok acil bir çözüm bulmasını istiyoruz” dedi.

İşlerinde çok büyük bir durgunluk yaşadıklarını ifade eden Minibüs sürücüsü Bekir Köse, “2 sene öncesine kadar Cumhuriyet Meydanına kadar gidiyorduk. Daha sonra bir karar çıkartıp, bizi Tekkeköy ilçesindeki tramvay durağına kadar taşıma izni verdiler. Buradaki en büyük sıkıntımız korsan taşımacılık. Çünkü biz daha önce şehir merkezinde Cumhuriyet Meydanına taşımadığımız için Büyüklü mahallesindeki yolcularımız 2 araç değiştirmemek için korsan araçlara binip tek araçlar şehir merkezine gidiyorlar. Burada biz çok mağduruz. Büyüklü Mahallesinde 20 aracımız var. Önceden bu 20 aracın hepsi her gün çalışırken şimdilerde de 10 aracımız açılıp, diğer 10 aracımızı mecburen dinlendiriyoruz. Önceden her gün çalışırken, şimdi bir gün çalışıp, bir gün çalışmıyoruz. Bizim şehir merkezine inmemiz yasak. Çalışmadığımız günlerde şehir merkezine özel şahsi işimiz olup insek bile bazen zabıtalardan 80 TL’lik cezalar yiyoruz. Derdimizi anlatana kadar cezayı bize ödetiyorlar” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.