banner388

Milli Takım Samsun'da kampa girdi

Buz Pateni Milli Takımı Samsun'da kampa girdi.

Milli Takım Samsun'da kampa girdi

Buz Pateni Milli Takımı Samsun'da kampa girdi.

12 Temmuz 2018 Perşembe 18:58
Milli Takım Samsun'da kampa girdi

Samsun Haber-Short Track Yaz Gelişim Kampı adı altında Buz Pateni Milli Takımı Samsun'da 7-20 Temmuz tarihleri arasında kamp yapacak. Buz Pateni Milli Takımı sporcuları ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet Güral Karayılmaz, Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Samsun İl Temsilcisi Davut Numanoğlu ve Kamp Müdürü Adnan Özdemir’den Samsun Valisi Osman Kaymak'a ziyaret gerçekleştirildi.

SAMSUN KARADENİZ'DE İLK DEFA EV SAHİBİ

Buz Pateni Milli Takımı kampına ilk defa Karadeniz'de Samsun'un ev sahipliği yaptığı belirten Vali Kaymak, Avrupa Kupası ikincileri Furkan Akar, Davut Tahtacı ve Murat Ekinci, Avrupa Kupası üçüncüsü Emir Han, Balkan Şampiyonası birincileri Tunay Şimşek ve Mehmet Karadeniz ile Balkan Şampiyonası ikincisi Sema Çirti’nin de yer aldığı milli sporcularımızla yakından ilgilendi.

Sporcuların ülkemizi temsil etmesinden dolayı gurur duyduğunu belirten Vali Kaymak, "Sporcuların hepsini çok seviyorum. Fakat milli sporcuları daha çok seviyorum. Çünkü milli sporcular Türk Bayrağımızı göndere çıkartıyorlar. Bizi uluslararası arenalarda temsil edip İstiklal Marşı’mızı okutuyorlar. Bunun gururu çok başka bir duygu. Başarılarınızın devamını diliyorum. Yaptığınız spor çok zor bir spor. Çoğu insan buzda ayakta durmayı bile başaramazken, sizler buzda sürat yapıp, gösteriler yapıyorsunuz. Ben buz pateni yapmaya çalıştım ve çok zorlandım. Sizleri tek tek tebrik ediyorum. İnşallah Samsun’da geçireceğiniz kamp sonrasında büyük başarılara ulaşırsınız" sözcüklerini kullandı.

Kampın Karadeniz bölgesinde ilk defa Samsun'da gerçekleştiğini vurgulayan Türkiye Buz Pateni Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Samsun İl Temsilcisi Davut Numanoğlu, “Milli Takımımız buzda süratli atletizm yapıyor. Federasyonumuz 2006 yılında kuruldu. Milli sporcularımız 6 Temmuz’da Samsun’a geldi. 20 Temmuz'a kadar Samsun’da kamp yapacaklar. Bu kamp, ayrıca Karadeniz’de yapılan ilk buz pateni kampı olmasıyla da dikkat çekiyor. Daha önce yoğunlukla Erzurum ve Kocaeli’nde kamp yapılıyordu. Samsun’da yapılan buz pateni pisti sayesinde artık burada da kamp yapabiliyoruz. Bu spor yeni gelişti ve Samsun bu sporla ilk defa tanıştı. Bu spor 4 yaşından itibaren yapılıyor. Samsun’da da bir buz pateni kulübü kuruldu. Bu kulüplerin sayısının daha da arttırılmasını istiyoruz. Milli Takımızda yurt dışında derece yapan sporcular da var. Türkiye’de bu sporu yapan sporcu sayısını arttırmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.