banner388
banner390
banner410
banner408

Milli Sporcu Samsun'a altın madalya ile döndü

Tayland’da yapılan Gençler Muaythai Dünya Şampiyonası’nda Samsunlu milli sporcu Tuğçe Akkuş, altın madalya kazandı.

banner269

Milli Sporcu Samsun'a altın madalya ile döndü

Tayland’da yapılan Gençler Muaythai Dünya Şampiyonası’nda Samsunlu milli sporcu Tuğçe Akkuş, altın madalya kazandı.

05 Eylül 2016 Pazartesi 18:35
Milli Sporcu Samsun'a altın madalya ile döndü

Tayland’dan 22 madalya ile dönen muaythai sporcularını Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç tebrik etti. Tayland’da düzenlenen Gençler Muaythai Dünya Şampiyonası’nda Türkiye Milli Takımı tüm dikkatleri üzerine topladı. 63 ülkeden bine yakın sporcunun katıldığı şampiyonada milliler, 7 altın, 8 gümüş ve 7 bronz madalya toplamayı başardı. 71 kilogram bayanlarda Türkiye’yi ve Samsun’u temsil eden milli sporcu Tuğçe Akkuş, final karşılaşmasında Taylandlı rakibi Duanghathai Thatıp’ı mağlup ederek altın madalyayı kazandı. Türkiye Muaythai Milli Takımı, toplamda elde ettiği 22 madalya ile şampiyonanın en başarılı 3’üncü takımı olma başarısı gösterdi.
Şampiyonada derece elde eden tüm sporcuları kutlayan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, şu şekilde konuştu:
“Tüm branşlarda olduğu gibi muaythai sporunda da ülkemizin hem Avrupa hem de dünya arenasında en iyi yerlere gelebilmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz. Tayland’da yapılan şampiyonada ay-yıldızlı formayı başarı temsil eden milli sporcularımız ülkemize 22 madalya kazandırmışlardır. Taylandlı rakibini yenerek memleketimiz olan Samsun’a altın madalya sevincini yaşatan milli sporcumuz Tuğçe Akkuş başta olmak üzere müsabakalara katılan milli sporcularımızın hepsine teşekkür ediyor, başarılarının devamını temenni ediyorum.”
 

Son Güncelleme: 05.09.2016 18:51
Anahtar Kelimeler:
BakanMadalyaTayland
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.