banner388
banner390
banner410
banner408

'Millet İttifakı'na HDP desteği' iddialarına Samsun'dan tepki

İYİ Parti ve CHP Samsun İl Başkanlıkları tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında Millet İttifakı'na HDP desteği iddialarına yanıt verildi.

banner269

'Millet İttifakı'na HDP desteği' iddialarına Samsun'dan tepki

İYİ Parti ve CHP Samsun İl Başkanlıkları tarafından yapılan yazılı basın açıklamasında Millet İttifakı'na HDP desteği iddialarına yanıt verildi.

15 Mart 2019 Cuma 19:29
'Millet İttifakı'na HDP desteği' iddialarına Samsun'dan tepki

CHP ve İYİ Parti İl Başkanlıkları, 'HDP Millet İttifakı'na destek veriyor' iddialarına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Değerli Basın Mensupları;
    14 Mart 2019 Perşembe günü Samsun yerel basınında faaliyet gösteren bir gazetede “Millet İttifakına HDP Desteği” başlığı ile bir haber yayınlanmış ve iş bu haber Millet İttifakını oluşturan İYİ Parti ve CHP gönüldaşlarını ciddi anlamda rahatsız etmiştir. Aslı ve mesnedi bulunmayan bu tür haberlerin kimler tarafından ve hangi amaca matuf olarak yapıldığını veya yaptırıldığını gayet iyi bilmekteyiz. 
    Ancak, asıl bilinmesi ve özümsenmesi gereken basının asli görevinin ne olduğudur. Genel olarak basının temel görevi; “toplumun doğru, tarafsız ve objektif habere ulaşmasını” temin etmektir. BASIN HAKİKATİN SÖZCÜSÜDÜR. Kamuoyunun düşünce ve beklentilerinin Devlet aygıtına iletilme vasıtalarından biridir Basın. Fonksiyonunu doğru icra edebildiğinde gelişmiş demokrasilerin emniyet sübabıdır aynı zamanda. Yasama, yürütme ve yargı erki olarak tanımlanan Devlet gücüne kontrol erki olarak basının eklenmesi sırf bu yüzdendir. 
    Böylesine önemli bir görevi ifa eden basın kurumunun her ne saikle olursa olsun “toplumu yanlış yönlendirmesi veya buna yönelik algı oluşturması” hiçbir şekilde kabul edilemez. 
    Yerel seçimlere sayılı günlerin kaldığı bu ortamda; memleket meseleleri ile ilgili olarak hangi siyasi partilerin işbirliği içinde olduklarını tespit etmek için basının TBMM’nde yaşanan gelişmelere bakması gerekir. 
    - FETÖ’ nün siyasi kanadının araştırılması için verilen önergenin İYİ Parti ve CHP’nin EVET oyuna karşılık, AKP ve MHP’nin RED, HDP’nin ÇEKİMSER oyları ile,
    - Andımızın okullarda tekrar okutulması önergesinin İYİ Parti ve CHP’nin EVET oylarına karşı AKP, MHP ve HDP’nin RED oyları ile,
    - T.C. ibaresinin bazı kamu kurumlarının başına tekrar konulması önergesinin İYİ Parti ve CHP’nin EVET oylarına karşılık AKP’nin RED, MHP ve HDP’nin ÇEKİMSER OYLARI İLE NASIL REDDEDİLDİĞİNİ kamuoyunun bilgisine sunmalıdır BASIN. 
    - Iğdır ve Ahlat’ ta belediye başkan adaylarını geri çekerek HDP’nin adayının kazanma şansını azaltan İYİ Partinin tavrını paylaşmalıdır BASIN. 
    Hülasa; iftira ve haksızlıktan uzak, belli odakların borazanlığını yapmayan, basın ahlak ve ilkeleri çerçevesinde görevini ifa etmelidir BASIN. Bilinmelidir ki; bu ilkelere sahip sektör mensupları başımızın tacıdır. Açıklamamız içerisinde yer alan eleştiriler bu ilkelere uygun hareket eden basın mensubu arkadaşlarımızı asla tasvir etmemektedir. 
    Değerli Basın Mensupları;
    Samsun özelinde Büyükşehir ve özellikle merkez ilçelerimizde Millet İttifakının ortaya koyduğu iddianın Cumhur İttifakını oluşturan partileri ciddi anlamda rahatsız ettiğinin farkındayız.  
    Netice olarak belirtmek gerekir ki; bizler oy kullanma ehliyetine sahip herkesin oyuna talibiz. Ancak bizim ittifakımız MİLLET İTTİFAKI adı altında sadece İYİ Parti ve CHP arasındadır. Bu gerçeği çarpıtmaya veya aksine algı oluşturmaya yönelik ve özellikle haysiyet cellatlığı yapma amacını taşıyan bu tür haberleri ve yapanları şiddetle kınıyoruz. Samsun halkının ve Türk kamuoyunun takdirlerine saygı ile arz ederiz.   
                    İYİ PARTİ VE CHP İL BAŞKANLIKLARI"
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Cemalettin Özcan 2019-03-15 21:30:43

Bu haberi tepki verenlere;Yandım z Okullarda Okunsun önerisini kimlerin Destekleyip kimlerin Red ettiklerini öğrenip ondan sonra konussun derim.

Avatar
Cemalettin Özcan 2019-03-15 21:27:30

HDP Cumhur ittifakını desteklerde her şey güzel ve mübah ama Millet İttifakını desteklerde Teröristlerle işbirliği deniyor.Bu nasıl kafa yapısı?
Kimidesteklerse desteklesin size ne?????

Avatar
Kara davut 2019-03-15 19:52:25

Vıdı vıdı hdp mitinginde açıklıyor ittifakı.baskanliklar sizin meclis üyeleri de kendilerinden.ancak hikaye anlatın aldığınız belediyelerde pkk ile çalışırsınız sozde ülkücüler

Misafir Avatar
Kağan Çakır 2019-03-16 01:03:10 @Kara davut

Samsun da herhangi bir ilçede hdp ile ilişkili bir tane meclis üyesi adayı göster söz sana 1000 oy cumhur ittifakına yönlendireceğim

Beğenmedim! (0)
Avatar
fyt 2019-03-16 10:08:08

Samsun milleti bukadar safmı bu yalanalara inanacak.Millet aç aç

Avatar
paşa 2019-03-16 10:11:20

size ne kimi desteklerse desteklesin diyenler... bakın bakalım türkiye genelinde millet ittifakının meclis üyeleri listesine.. hdp varmı yok mu.. kürdistana oylarımız diyen var mı yok mu (bunlar oy değil bir karış toprak için canını veren şehitlerimizin bastığı çamuru alamaz bizden.)