banner388

Migren ağrısı yaşayanlara müjde

Yıllardır beklenen migren aşısı Türkiye'ye geliyor

Migren ağrısı yaşayanlara müjde

Yıllardır beklenen migren aşısı Türkiye'ye geliyor

13 Şubat 2020 Perşembe 23:00
Migren ağrısı yaşayanlara müjde

DÜNYA Baş Ağrısı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Nöroloji, Algoloji ve Vasküler Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, müjdeyi verdi. Migren aşısı, birkaç ay içinde Türkiye'de kullanılmaya başlanacak.

Migren aşısı 2018 ortalarında Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) onay alarak, ABD ve Avrupa'daki pek çok ülkede kullanılmaya başlandı. Aşı çalışmalarına Türkiye'den de 12 hasta katıldı. 

DÜNYA Baş Ağrısı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Nöroloji, Algoloji ve Vasküler Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Uludüz, müjdeyi verdi. Migren hastalarının üç yıldır beklediği çığır açan tedavi, 'migren aşısı' birkaç ay içinde Türkiye'de kullanılmaya başlanacak.

AŞI ÇALIŞMALARINA TÜRKİYE'DEN 12 HASTA DA KATILDI

Aşı çalışmalarına katılan hastalardan Sevda Oral, "Baş ağrım başladığında 2-3 gün kendimde olmuyordum. Hayattan kopuyordum. Bir yıl boyunca her ay düzenli olarak aşıyı kullandım. Ne auram oldu ne baş ağrım oldu. Hayatım çok değişti" dedi.

AŞI TEST EDİLDİ İŞE YARIYOR

Dünya Baş Ağrısı Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroloji, Algoloji ve Vasküler Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Derya Uludüz, iki firmanın ruhsat ve geri ödemeye alınması için bakanlığa başvurduğunu anlatarak, "Bu aşı Amerika ve Avrupa'nın birçok ülkesinde 1,5 yıldır rutin tedavi olarak kullanılıyor. Bizdeki başvuruların da birkaç ay içinde sonuçlanmasını bekliyoruz" dedi.


HER AY DÜZENLİ YAPILMASI GEREKİYOR

Prof. Dr. Uludüz, "Hastanın küçücük bir iğne ile koluna ya da göbeğine, kendi kendine uygulayabildiği, ama her ay düzenli olarak yapılması gereken, baş ağrısında koruyuculuk sağlayan bir tedavi bu. Uygulama şekli aşıya benzediği için öyle adlandırıldı ama mantığı aşıdaki gibi değil"dedi.

Kaynak: Gerçek Gündem

Son Güncelleme: 13.02.2020 23:05
Anahtar Kelimeler:
SamsunhaberMigrenaşısı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.