banner388

MHP’li Erhan Usta’dan CHP’li Akcagöz’e flaş cevap

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, kendisinin dün yaptığı açıklamaları üzerine konuşan CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz’e cevap verdi. 

MHP’li Erhan Usta’dan CHP’li Akcagöz’e flaş cevap

MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, kendisinin dün yaptığı açıklamaları üzerine konuşan CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz’e cevap verdi. 

07 Nisan 2017 Cuma 15:34
MHP’li Erhan Usta’dan CHP’li Akcagöz’e flaş cevap

Samsun Haber - CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz’ün, ‘Erhan Usta yanlış yolda’ açıklamasının ardından MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta flaş bir açıklama yaptı.


MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta samsunhaber.com’a konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “CHP Samsun İl Başkanı Av. Tufan Akcagöz dün yaptığım açıklamalar üzerine “Seçilecek Cumhurbaşkanı, istediği idari birimleri tek bir noktada toplayabilecek. Cumhurbaşkanı'na işte bu yetkiyi veriyoruz. Peki bu ne demek?” diye sormuş. Bu şu demek: Bu gün nasıl bir kısım bakanlıkların ya da genel müdürlüklerin, örneğin Karayolları ve DSİ’nin, bölge müdürlükleri varsa aynısıyla Merkezi İdarenin taşrada il ve bölge müdürlüklerinin kurulması demektir. Farklı bir durum değildir. Türkiye’nin Eyaletlere ayrılmasına yönelik hiçbir madde yok. Bu ayrılmaya sebep olma ihtimali taşıyan bir madde de yok. Hangi tarafta yer alırsanız alın öncelikle okumak lazım iyi anlamak lazım. Her şeyden önce MHP Anayasanın ilk dört maddesine dokunulmayacağı şartıyla AKP ile yola çıktı ve nitekim bu maddelerin değişmeyeceğini garantiledik.

Kısa bir süre önce ülkenin hava alanlarına Kürdistan bayrağını çektiler. Erhan Usta'nın ağzından bu yaşananlar hakkında ne düşündüğünü duymak isterdik” diyen Akcagöz Genel Kurulu izlemiş olsaydı duyardı. Bu konuda en sert tepkiyi MHP olarak biz verdik. Konuşmamda “Barzani sıradan bir adam değil, Barzani’nin elinde Türk kanı var Ona hiç kimse bu ülkede böyle bir ağırlama yapamaz” dedim. “Her şeye bir sözü olan Kılıçdaroğlu niye bu durma bir şey söylemiyor” diye sordum” dedi. 

Yanlış söylemlerle halkı kandırmanın vebal almak olduğunu söyleyen Usta, “Bu millet huzuru barışı hak ediyor, kaosu değil. Herkes elini vicdanına koysun ve dürüst bir siyaset izlesin” şeklinde konuştu.

İşte MHP’li Erhan Usta’nın Barzani ve sözde kürdistan bayrağı hakkında 28 Şubat 2017 Salı Günü TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşma;

Barzani sıradan bir adam değil, Barzani’nin elinde Türk kanı var Ona hiç kimse bu ülkede böyle bir ağırlama yapamaz. 

Bu konuda Genel Başkanımız’ın Grup Toplantısındaki sözlerini hatırlatmak isterim. 

“Cumhurbaşkanı veya Başbakan’ın Erbil’e ziyaretleri esnasında, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi adı altında bir bayrağın Irak bayrağıyla birlikte asıldığı görülmüş ve yaşanmıştır. Bu Irak’ın kendi iç meselesidir, bizi doğrudan ilgilendirmeyecektir. Ama aynı bayrağın Türkiye’de, Türk bayrağına eş tutularak asılması skandaldır, aymazlıktır, rezalettir. İstanbul’da bu sözde bayrağın dalgalanmasına kim izin vermiştir? Barzani bayrağının dalgalanması bir bürokrat şuursuzluğunun mu eseridir? Yoksa önü arkası düşünülmüş bir komplonun mu parçasıdır? Sayın Cumhurbaşkanı bundan haberdar mıdır? Sayın Başbakan, Çankaya’da Barzani’yle konuşurken, arkasına dönüp de nedir bu bayrak, kim koydu buraya diyebilmiş midir? Peşmerge ne zaman bayrağa sahip olmuştur? Türkiye ne zamandır Irak’ın kuzeyinde bağımsızlık için referandum yapmaktan bahseden, tutuklu HDP’lilerin bırakılmasıyla ilgili görüş sarf eden peşmerge kalıntısının bayrağını tanımıştır? Bizim Barzani’nin bayrağını vatan semalarında, Başbakanlık odalarında görmeye tahammülümüz kesinlikle yoktur. Bu şahıs önce PKK’ya desteğinin ve şehitlerimizin hesabını vermeli, Türkiye’ye kurduğu tuzakların bedelini ödemelidir. Türk milletine kefen biçen bir çürümüşün, Türkiye’de bir şey yokmuş gibi ağırlanması milli gururu incitmiş, milli vicdanı sarsmış ve rahatsız etmiştir. Bizim de buna onayımız yoktur, tepkimiz şiddetli ve tavizsizdir.”


Milliyetçi Hareket Partisinin bu konudaki tavrı nettir arkadaşlar. Eğer geçmiş konuşmalarımızda Genel Başkanımızın ifadelerini takip etmiş olsalardı, mesela, 8 Haziran 2010'da, 15 Aralık 2015 tarihinde Barzani'nin Türkiye'de zamanın Dışişleri Bakanı ve Başbakan tarafından karşılanmasına karşı verdiği tepkiyi, çok net bir şekilde görebileceklerdi. Asıl ben şunu soruyorum: Her şeye bir sözü olan Kılıçdaroğlu niye bu durma bir şey söylemiyor?

Son Güncelleme: 07.04.2017 15:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.