banner388

MHP Meclis Üyeleri: Naim Süleymanoğlu adı İlkadım'da yaşatılsın

İlkadım Belediyesi MHP Grubu meclis üyeleri, Aralık ayı meclis toplantısında Naim Süleymanoğlu'nun isminin İlkadım ilçesinde yaşatılması önerisinde bulundu.

MHP Meclis Üyeleri: Naim Süleymanoğlu adı İlkadım'da yaşatılsın

İlkadım Belediyesi MHP Grubu meclis üyeleri, Aralık ayı meclis toplantısında Naim Süleymanoğlu'nun isminin İlkadım ilçesinde yaşatılması önerisinde bulundu.

01 Aralık 2017 Cuma 15:11
MHP Meclis Üyeleri: Naim Süleymanoğlu adı İlkadım'da yaşatılsın

Samsun Haber - İlkadım Belediyesi MHP Grubu meclis üyeleri, düzenlenen Aralık Ayı meclis toplantısında Naim Süleymanoğlu'nun isminin İlkadım ilçesinde yaşatılmasını talep etti.

 
MHP Grubu adına söz alan Milliyetçi Hareket Partisi İlkadım Belediye Meclis Üyesi Mustafa Umar, 18 Kasım 2017 günü vefat eden Milli Haltercimiz Naim Süleymanoğlu’nun adının yaşatılması için belediye meclisine öneride bulunarak, "Bayrağımızı Dünya’da defalarca dalgalandıran, aldığı başarılar ile defalarca göğsümüzü kabartan milli haltercimiz Naim Süleymanoğlu’nun adının yaşatılması için Türkiye’nin en büyüğü olan ve ilçemiz sınırları içerisinde bulunan Çatalarmut Gençlik ve Spor Merkezi’ne verilmesini talep ediyoruz" ifadelerini kullandı. 


Umar, konuşmasının devamında ise, "Bugün burada sizlere ülkemizin gururu, Türk kökenli bir maden işçisi babanın oğlu, adını dünyaya duyurmuş, her birimizin defalarca göğsünü kabartmış, ay yıldızlı bayrağımızı dünyada en iyi şekilde temsil etmiş, Türk Milletinin hatıralarına sadece bir sporcu olarak değil bir kahraman kimliğiyle kazınmış bir spor adamından bahsetmek istiyorum. Evet namı 'Cep Herkül’ü diye bilinen ve 18 Kasım 2017 tarihinde kaybettiğimiz Bulgar Türkü, Olimpiyat ve Dünya şampiyonu eski Milli Haltercimiz Naim Süleymanoğlu. Henüz daha 16 yaşında iken Dünya Gençler Halter Şampiyonasında Dünya rekoru kıran, 3 defa adını dünyada yılın haltercisi diye duyuran, 9 dünya ve 5 olimpiyat rekorunun sahibi, ülkemize olimpiyat oyunları tarihinde güreş dışında ki ilk altın madalyayı kazandıran dünyanın en iyi sporcusu seçilen Naim Süleymanoğlunu kaybetmenin derin üzüntüsünü Türk Milleti olarak yaşıyor, kendisini rahmet minnet ve saygıyla bir kez daha anıyorum. Bizler adını her andığımızda şampiyonlukları ile duygulanacağımız ve geriye 3 olimpiyat, 7 dünya şampiyonluğu, 47 dünya rekoru ve sayısız başarı bırakan Cep Herkül’ü Naim Süleymanoğlu'nun adının yaşatılması için MHP Grubu adına belediye meclisimize bir öneride bulunmak istiyoruz. Gençlerimizin örnek alacağı bir spor adamı olan Naim Süleymanoğlu'nun adının yaşatılması için, dönemin Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın da büyük destekleri, belediye başkanımız Erdoğan Tok'un çabaları ve belediye meclisimizin katkıları ile Çatalarmut Mahallesi’nde yapılan Türkiye’nin en büyük gençlik ve spor merkezine veya burası prosedür icabı mümkün olmuyorsa Naim Süleymanoğlu gibi büyük bir sporcunun adına yakışır başka bir spor tesisi, sosyal etkinlik alanı yada bir parka verilmesini talep ediyoruz. Böylelikle başarıları ile adını dünyaya duyuran bir sporcumuzun adının Samsun gibi ismi kurtuluş mücadelesinin başlangıcı ile anılan bir şehrin ilçesi olan İlkadım'da yaşatılması hem bizler hem de samsun için bir gurur kaynağı olacaktır. Bu konuda başta belediye başkanımız Erdoğan Tok olmak üzere tüm belediye meclis üyelerimizin de bizlerle aynı fikirde olacağını düşünüyor bu konuda en kısa zamanda gerekli çalışmanın yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.