banner388

MHP'li Usta, Uzman Çavuşların sorunlarını anlattı

MHP'li Erhan Usta, mecliste uzman çavuşların sorunlarını ve taleplerini aktardı.

MHP'li Usta, Uzman Çavuşların sorunlarını anlattı

MHP'li Erhan Usta, mecliste uzman çavuşların sorunlarını ve taleplerini aktardı.

07 Aralık 2017 Perşembe 15:06
MHP'li Usta, Uzman Çavuşların sorunlarını anlattı

Samsun haber - Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, TBMM Genel Kurulu'nda uzman çavuşların sorunlarını gündeme getirdi.

“GÜVENCELERİ YOK”

Uzman çavuş ve erbaşların çalışma saatlerinin çok iyi düzenlenmesi gerektiğine dikkat çeken MHP'li Usta, "Uzman çavuşların ve uzman erbaşların çalışma yönetmelikleri yok. Meslekî hiçbir güvenceleri yok, komutanın iki dudağının arasında meslek hayatları gidip geliyor. Bu askerler gelecek planı yapamadığı için konu aileler açısından da çok önemli” dedi.

“BUNLARI GENÇLERİMİZE YAŞATMAYALIM”

Sözleşmelerinin yenilenmesi gerektiğini ifade eden Usta, "Uzman çavuşların, belli bir süre içerisinde sözleşmelerinin yenilenmesi gerekiyor. Yaşanmış bir olay anlatayım; Cerablus'taki bir uzman çavuşun sözleşmesi bitiyor, cepheden çıkıyor geliyor bu tarafa, Antep'e notere gidiyor, 56 lira da noter parası ödeyerek sözleşmesini uzatıyor, tekrar cepheye dönüyor. Bunları vatan mücadelesine kenetlenmiş gençlerimize yaşatmamak lazım” diye konuştu.


Hak ettikleri statüyü verelim diyen Usta, "Çok şehidimiz var, onlar şehit olduğu zaman cenazelerinde gözyaşı dökmektense, zaten kıymetini bildiğimizi kendilerine gösterelim ve bu gençlerimize, bu delikanlılarımıza hak ettikleri statüyü verelim. Hükûmetten, kadro mağduriyeti yaşayan gençlerimizi, 4/C'den 4/B'ye yani sürekli kadroya geçirme konusunda gayretlerini bekliyoruz” diye noktaladı" şeklinde ifade etti.
 

Son Güncelleme: 08.12.2017 15:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Habib erdemir 2017-12-07 18:06:43

Sayın vekilim 32 yildir Kadro bekleyen uzman cavuslarin sorunlarini dile getirmis 3269 uzman erbas kanunu kesinlikle değişmeli dir.

Avatar
Tansel 2017-12-07 18:17:01

Bizleri bu denli sahip çıkan Sn.Vekilimize sonsuz teşekkür ederim.

Avatar
Mehmet Emin 2017-12-08 00:13:30

Alla razı olsun bizlerin haklarını hiç olmadığı kadar savunuyorlar. Sesimizi duyurmaları bile bize moral veriyor.

Avatar
Abidin 2017-12-07 15:56:40

Sayın Vekilim Allah sizden razı olsun bizi destekleyip anladığınız İçin ama maalesef taşeronlara bile kadro verilirken canı pahasına ülkesini müdafaa eden Uzman Çavuşlar’ı kimse düşünmüyor.Korucuya taşerona bile kadro veren devlet birtek Uzman Çavuşlar’ı görmezden geliyor.Ama düşmez kalkmaz bir Allah elbet bunları camiamız görüyor ve herşeyin zamanı var ozaman gelince bizi görmezden gelenleri bizde ozaman görmeyeceğiz.

Avatar
hamdi 2017-12-07 16:29:44

İnsaAllah

Avatar
Fatih 2017-12-07 22:42:18

Allah sizden razı olsun vekilim.insAllah sizlerin sayesinde sorunlarımız çözülecek.

Avatar
Serkan 2017-12-08 00:01:14

Allah razi olsun sayin millet vekilimiz sizden bu vatan icin ailemizden ayrikalmak bile bizi gormezden geldikleri kadar koymuyor emin olun batida olsak bile surekli girevdeyiz şikâyet cimiyim asla vatanima helal olsun ama ailemden ayri kalip devletimin bizi görmeme si coj canimizi yakıyor.

Avatar
Kenan 2017-12-08 00:27:04

Sayın millet vekilim agziniza yureginize saglik belediye iscisine dahi kadro verilirken bizlere verilmiyor uzman erbas kaldirilsin uzman jandarmalar assubayliga terfiye edilsin diye soylentiler var soruyorum sayin millet vekilim dagda bayirda colde arazide sinirda gozunu kirkmadan canini ortaya koyan uzman erbaslarmi yoksa assubaylarni hangi rutbeden daha cok sehit verdik hangi gariban analarimiz kahroldu. Boyle bir durumda beylik tabancasini bile kendi paramizla aliyoz dilekce yazip dilekce cevabi artik kac ayda gelirse.. bu adaletsizlige bir son verilsin